Græsk gyros med kyllingekebab

græsk gyros
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på græsk gyros med kyllingekebab, tzatziki og syltede rødløg. Vi har lavet det på hjemmelavede fladbrød, så det bliver ikke bedre.

 

Ingrediensliste

  • Kyllingekebab

  • 450 g. kyllingebryst
  • 1,5 dl. naturel yoghurt
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt/peber
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tsk. paprika
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. chilisauce
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • Fladbrød

  • 2 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 15 g. gær
  • 300 g. hvedemel
  • Fyld

  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. tomat
  • 0,25 bundt frisk persille
  • Syltede rødløg

  • 2 stk. rødløg
  • 2 dl. eddike
  • 85 g. sukker
  • Tzatziki

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g. græsk yoghurt
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave de syltede rødløg. Hak rødløg i skiver og løg dem i et glas. Opkog eddike med sukker og hæld det derefter over løgene. Sæt låg på og lad det stå og trække i køleskabet.
  2. Så skal kyllingen marineres.
  3. Bland yoghurt med citronsaft, krydderier og chilisauce. Riv løg og hvidløg på et rivejern og tilsæt det. Rør det sammen til en marinade og tilsæt kyllingen. Lad det stå og trække i køleskabet.
  4. Nu skal dejen til fladbrød laves. Start med at røre gær ud i det lunkent vand. Tilsæt herefter salt.
  5. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Hvis du gør det på en røremaskine, så skal den ælte, indtil den slipper kanterne.
  6. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 45 minutter.
  7. Nu skal tzatzikien laves. Riv agurk. Bland det herefter med yoghurt og salt. Den bliver tyndere end almindeligt tzatziki, da agurken ikke drænes. Det synes vi ikke gør noget, da den virker mere som en dressing.
  8. Hak agurk og tomat.
  9. Nu skal fladbrødene bages. Opvarm en tør pande. Slå dejen sammen og del den i cirka 4 stykker. Rul dine stykker med dej ud til cirkler. De skal være meget tynde. Brug gerne mel, så de ikke klistrer fast på bordet.
  10.  “Bag” dine brød på panden. Start med én. Bag den påden ene side i cirka 30-40 sek, hvorefter du vender den om på den anden side. Det skulle gerne give store luftbobler i brødet.
  11. Læg dem på en bagerist og læg viskestykke over.
  12. Tilsæt nu lidt olie på panden. Skru lidt ned for varmen.
  13. Steg kyllingen. Marinaden gør, så det ikke helt kan steges men også simrer. Det er meningen.
  14. Når kyllingen er stegt tages det fra på et spækbræt. Skær det nu i tynde skiver og læg det tilbage på panden. Steg det i et par minutter, så alt kebab bliver marineret.
  15. Anret nu ved at lægge et fladbrød, smør tzatziki på, agurk, tomat, kebab, syltede rødløg og slut af med persille på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på græsk gyros med kyllingekebab

Her får du opskriften på græsk gyros med kyllingekebab, tzatziki og syltede rødløg. Vi har lavet det på hjemmelavede fladbrød, så det bliver simpelthen ikke bedre. Det er så lækkert  som hverdagsmad eller til mad i weekenden, hvis det skal være lidt ekstra lækkert.

Græsk mad er simpelthen så lækkert, hvis du spørger os. Denne ret er bestemt ikke en undtagelse. I vores græske retter får vi altid enten tzatziki eller fetaost, da det virkelig er ingredienser, som vi forbinder med Grækenland.

Kyllingekebab i fladbrød med dressing

Det her kyllingekebab smager så lækkert. Det er egentlig blot kylling, som man skærer i tynde, tynde skiver. Herefter bliver det marineret i lækre krydderier, hvilket gør kødet super lækkert.

Vi har valgt at servere det i et fladbrød med salat og dressing. Du kan dog også sagtens bruge kyllingekødet til en salat eller i en sandwich. Det er faktisk bare en rigtig god basis opskrift på det.

Kan jeg bruge andet end fladbrød?
Ja, du kan også sagtens bruge naanbrød, pitabrød eller tortillapandekager, hvis du er mere til det. Grunden til, at vi bruger fladbrød er for at køre det græske tema helt ud med gyros.

Hvad kan jeg forberede på forhånd?
Græsk gyros er nemt aftensmad, som kan forberedes dagen før. Faktisk kan du marinere kyllingen hele 24 timer før det skal laves, og du kan også lave dejen til fladbrød og bage dem og blot lune i ovnen inden de skal serveres.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Fin ret, dog lidt meget væske i kyllingen til at følge anvisningerne, måske man kan tage forbehold for om hvorvidt folk bruger økologisk eller ej, hvilket jeg så ikke gjorde.

    Hvad skal der ske med citronsaften forresten? Der står den skal bruges, men ikke til hvad…

    1. Hej Martin,
      Det er forskelligt hvor meget lage kylling indeholder, så det vil være forskelligt med mængden af væsken. Du kan dog nemt dræne det, når det er stegt, hvis du ønsker det. Vi kan godt se, at citronsaft ikke stod i fremgangsmåden – det er nu rettet – tak 🙂
      Kh

    2. Hej Martin,

      Jo, der står under punkt 3, at citronsaft blandes med yoghurt og de resterende ting til marinaden.
      Vi bruger heller ikke økologisk. Vi bruger bare kylling uden tilsat vand 🙂

      Kh

  2. Mums den ret fangede lige mine øjne🤭
    Er nu igang med at lave sådan en til min frokost🤞
    Tak for de mange lækre opskrifter 🙏🥙

  3. Hej 🙂
    Har lavet denne opskrift flere gange og det smager rigtig godt hver gang, men min marinade skiller? Er det meningen? jeg kan ikke finde ud af vad jeg gør forkert:

    1. Hej,

      Gerne 30 minutter, men de bliver kun bedre af at blive lavet dagen før 🙂 De kan holde sig flere måneder på køl.

      Kh

  4. Hejsa.

    Vildt lækkert mad i laver 🥰
    Har i overvejet at regne Kcal ud og tilføje til de forskellige retter 🤞
    Camilla

Skriv en kommentar