Nemme og lækre opskrifter på græsk mad. Lav smagfulde græske retter til aftensmad. Du kan lave græsk gyros, peinirli, græske fladbrød og meget mere. Find opskrifterne her.

Inspiration til autentisk græsk mad

Vi har nok alle prøvet det at drømme os til en skøn græsk ø med en mythos i hånden, alt imens vi sidder på altanen og nyder solnedgangen ud over havet. En god græsk mad-opskrift fra vores madunivers hjælper dig godt på vej til den græske aroma, resten må du selv klare.

Græsk madkultur er noget helt særligt, men kræver ikke, at du er ekspert i det græske køkken eller kender nogle græske retter i forvejen. Det vigtigste er, at du er nysgerrig på græsk mad og klar på at kaste dig ud i græske opskrifter som græske frikadeller eller en god omgang græsk farsbrød. Skal det være rigtig autentisk græsk mad, så lav endelig lækkert græsk fladbrød til din ret. Det sætter prikken over i’et på dit eget græske eventyr.

Gyros – Den græske ret over dem alle

Grækenland er ligeledes kendt for retten gyros, som kan laves i flere forskellige varianter og som smager himmelsk med tzaziki til. I vores madunivers finder du flere varianter som vegetarisk- og kyllinge-gyros. Den traditionelle gyros blev lavet af lammekød, men oftest er det nu svinekød eller kyllingekød der bruges i en gyros opskrift. Når Gyros serveres, pakkes det traditionelt ind i en græsk fladbrød med tomat, løg og tzaziki – og skal det være som de gør i Grækenland, så skal der også pommes frites i. Du er selvfølgelig velkommen til at gøre lige som du vil hjemme i dit køkken, så vil du hellere servere din gyros med ris, så gør endelig det.

Græske retter

Der er et utal af græske retter. Fælles for dem alle er, at de er nemme at lave og så smager det så godt! Vi har her samlet alle vores græske retter, men også retter, som er græsk-inspireret. Det er nemlig dét som mad også kan. Give inspiration til nye og anderledes retter. Så hvis du er glad for græske retter, så finder du helt sikkert noget i denne kategori, som vil falde i din smag.

Græske opskrifter

Så vi håber, at du har lyst til at gå på opdagelse i vores græske opskrifter. Der er uden tvivl noget for enhver smag og til enhver anledning. Dét vi elsker ved det græske køkken er brugen af friske råvarer og de lækre krydderier. Det smager simpelthen så lækkert og kan nydes året rundt. Men græske opskrifter er bare ekstra lækkert om sommeren.