Nemme og lækre opskrifter på græsk mad. Lav smagfulde græske retter til aftensmad. Du kan lave græsk gyros, peinirli, græske fladbrød og meget mere. Find opskrifterne her.

Græsk mad opskrifter

Grækenland og græsk mad har en speciel plads i vores hjerter. Vi elsker nemlig græsk mad! Moussaka, græske frikadeller og kødboller, tzatziki, græske fladbrød og græske salater smager nemlig helt fantastisk. Det græske køkken indeholder så mange lækre og nemme retter med masser af smag. Det er på ingen måde kedelig mad, da der også ofte er smæk på krydderierne. Dejlige og nemme opskrifter på græsk mad, hvor alle kan være med.

Måske du har været på ferie i Grækenland og gerne vil tilbage. Så kan man altså ofte lige få sådan et glimt tilbage ved at lave nogle af retterne, som man har spist der. Så hvis du drømmer om en smuttur til Grækenland, så giv dig i kast med nogle af de klassiske, græske retter. Mange af retterne er også ganske sunde. Især fordi der ofte bruges gode, friske råvarer og maden laves fra bunden. Det er at vores favoritkøkkener og vi fletter ofte en græsk ret ind i ugens madplan. Især om sommeren, hvor lysten til feta, oliven osv. altid lige stiger en smule som følge af mere sol og sommer. Græsk mad er nemlig ægte sommermad. Når man kan få agurker, tomater osv. i sæson, så smager alle retterne bare lige en tand bedre.

Og så indeholder græsk mad jo ofte fetaost. Brug gerne en god og cremet fetaost. Her kan det betale sig at smide lidt ekstra efter en god en af slagsen. Vi kan anbefale den fra PUCK eller den fra Taverna. Det er de bedste, som vi lige umiddelbart har smagt her i Danmark. De egner sig godt til både salater, i græske frikadeller osv.

LÆS OGSÅ: Se alle vores madopskrifter her

Græske opskrifter

Vi har samlet alle vores græske opskrifter, så det er nemt for dig at vælge hvad du har lyst til at lave. Måske du kan prøve en omgang græsk moussaka med oksekød og kartofler? Eller måske en græsk salat med agurk, tomat, oliven og feta? Uanset hvad, så er vi sikre på, at der er noget for enhver smag her.

Vi holder ofte temaaftener med vores venner. Så er temaet et land og så laves der mad ud fra temaet. Det er en sjov lille leg, som gør, at man får udfordret sig selv i køkkenet og ikke laver de samme retter igen og igen. Hvis du også elsker at eksperimentere med nye retter, så er det græske køkken et godt sted at starte. Det er nemlig nemme retter, som på ingen måde går på kompromis med smagen. Vi forbinder også ofte den græske mad med rigtig sommermad. Sådan noget mad, som bare smager ekstra godt på terassen med en kold øl eller et glas vin til.

Hvad er typisk græsk mad?

Typisk græsk mad indeholder ofte hvidløg, feta, oliven og lækre krydderier. I det græske køkken finder du retter som moussaka, græske frikadeller med feta, græske salater med oliven, fladbrød og meget mere.

Hvad er Grækenlands nationalret?

Deres nationalret er moussaka eller musaka, som består af hakket oksekød, aubergine og kartofler. Det er den dejligste ret, som samtidig er en god og nem hverdagsret.

Inspiration til autentisk græsk mad

Vi har nok alle prøvet det at drømme os til en skøn græsk ø med en mythos i hånden, alt imens vi sidder på altanen og nyder solnedgangen ud over havet. En god græsk mad-opskrift fra vores madunivers hjælper dig godt på vej til den græske aroma, resten må du selv klare.

Græsk madkultur er noget helt særligt, men kræver ikke, at du er ekspert i det græske køkken eller kender nogle græske retter i forvejen. Det vigtigste er, at du er nysgerrig på græsk mad og klar på at kaste dig ud i græske opskrifter som græske frikadeller eller en god omgang græsk farsbrød. Skal det være rigtig autentisk græsk mad, så lav endelig lækkert græsk fladbrød til din ret. Det sætter prikken over i’et på dit eget græske eventyr.

Gyros – Den græske ret over dem alle

Grækenland er ligeledes kendt for retten gyros, som kan laves i flere forskellige varianter og som smager himmelsk med tzaziki til. I vores madunivers finder du flere varianter som vegetarisk- og kyllinge-gyros. Den traditionelle gyros blev lavet af lammekød, men oftest er det nu svinekød eller kyllingekød der bruges i en gyros opskrift. Når Gyros serveres, pakkes det traditionelt ind i en græsk fladbrød med tomat, løg og tzaziki – og skal det være som de gør i Grækenland, så skal der også pommes frites i. Du er selvfølgelig velkommen til at gøre lige som du vil hjemme i dit køkken, så vil du hellere servere din gyros med ris, så gør endelig det.

Græske retter opskrifter

Der er et utal af græske retter. Fælles for dem alle er, at de er nemme at lave og så smager det så godt! Vi har her samlet alle vores græske retter, men også retter, som er græsk-inspireret. Det er nemlig dét som mad også kan. Give inspiration til nye og anderledes retter. Så hvis du er glad for græske retter, så finder du helt sikkert noget i denne kategori, som vil falde i din smag.