Bradepandechokoladekage Bradepandechokoladekage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 24 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse En svampet og lækker bradepandechokoladekage. En stor chokoladekage til mange, som er lavet med rigtig chokolade, kærnemælk og kakaopulver. Ingrediensliste Chokoladekage 500 g. smør 8 spsk. bagekakao 250 g. mørk chokolade 5 dl. kærnemælk 12 stk. æg 500 g. sukker 4 tsk. vaniljesukker 400 g. hvedemel 4 tsk. bagepulver Glasur 700 g. flormelis 6 spsk. bagekakao 150 g. smør 10 spsk. færdiglavet kaffe 1 dl. kokosmel Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde. Hak mørk chokolade fint. Når smørret et smeltet, så tilsættes hakket mørk chokolade og bagekakao. Rør det godt ud, så chokoladen smelter sammen til en ensartet masse. Tilsæt så kærnemælk for at sænke temperaturen på det. Rør det godt sammen. Pisk æg med sukker og vaniljesukker med en elpisker til det er lyst og luftigt. Kom chokoladeblandingen i og rør det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Fordel dejen i den dybe bradepande (som følger med til en standardovn), som er beklædt med bagepapir. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25-35 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Hvis der er lidt ubagt dej på, så giv den lidt længere. Tag kagen ud og lad den køle en smule af. Nu skal glasur laves. I en gryde smeltes smør. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det samle sig i gryden ved lav varme. Juster til med kaffe eller vand til du har en flydende, ensartet glasur. Fordel glasuren på kagen. Drys med kokosmel og evt. krymmel. Lad glasuren sætte sig og lad hele kagen køle helt af. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. Lås skærm Opskrift på bradepandechokoladekage Her får du opskriften på en stor bradepandechokoladekage. En stor og svampet chokoladekage i bradepande, som er lavet med rigtig chokolade og kærnemælk. Vi manglede simpelthen en god opskrift på en intens og lækker chokoladekage i bradepande, som er lavet med rigtig chokolade og ikke kun med bagekakao. Og det får du altså vores bedste opskrift på her! Det er en tæt chokoladekage, som egner sig godt som dessertkage. Det er sådan lidt en krydsning mellem en brownie og en chokoladekage, fordi den bliver lidt mere tæt i krummen, når der bruges rigtig chokolade også. Det er en chokoladekage med kærnemælk også. Vi bruger gerne kærnemælk eller andet surmælksprodukt i vores kager, da det er med til at gøre dem mere svampede og det forlænger også holdbarheden, så de ikke bliver tørre alt for hurtigt. Vi har toppet kagen med en chokoladeglasur og drysset med lidt kokosmel. Man kan også udelade glasuren eller lave en hvid glasur. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på bradepandekager her Svampet chokoladekage i bradepande En svampet chokoladekage i bradepande går man aldrig galt i byen med. Nu har vi selv skulle bage til større arrangementer flere gange efter at have fået børn. Og sådan en chokoladekage er altid en god idé, da det er en kage, som de fleste kan lide. Det er så genialt at lave en stor bradepandekage, hvis man skal bage til mange, da det er hurtigt og nemt. Og så kan man samtidig transportere kagen i selve bradepanden. Vi håber, at du har lyst til at prøve den her kage af. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.