Veggie curry

Veggie curry
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

En smagfuld veggie curry med kikærter, kartofler og gulerødder serveret med mættende havreris. En nem grøntsagsgryderet med krydderier.

Ingrediensliste

  • Sauce

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 stk. frisk chili
  • 300 g. gulerod
  • 350 g. kartoffel
  • 400 g. kikærter på dåse
  • 3 tsk. karry
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 75 g. frisk spinat
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 320 g. havreris fra Valsemøllen
  • 200 g. creme fraiche
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 stk. lime
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, hvidløg og chili fint.
  2. Skræl kartofler og gulerødder. Skær i tern eller blot mindre stykker.
  3. Dræn kikærter og skyl i koldt vand i en si.
  4. Varm en wok eller gryde op med fedtstof.
  5. Kom løg, hvidløg og chili i. Vend godt rundt og lad sautere til det er blødt.
  6. Tilsæt så drænede kikærter, kartofler og gulerødder. Vend godt rundt.
  7. Tilsæt krydderier. Vend dem godt rundt og lad krydderierne stege af (tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof).
  8. Tilsæt smuldret bouillonterning, hakkede tomater på dåse og kokosmælk. Vend det hele godt rundt.
  9. Skru lidt ned for varmen og lad det simre ved middel varme i ca. 10-15 minutter (eller til gulerødder og kartofler er kogt møre, men stadig har lidt bid).
  10. Skyl spinat og sæt til side.
  11. Kog havreris efter pakkens anvisning.
  12. Lige inden servering, så røres spinat i og det hele smages til med salt/peber.
  13. Server din curry med kogte havreris, creme fraiche og evt. lidt koriander på toppen.

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Valsemøllen

Opskrift på veggie curry

Veggie curry er den lækreste gryderet, som er lavet med kikærter, gulerødder, kartofler og spinat. Vi serverer med mættende havreris, som er nemme og hurtige at tilberede. Så har du altså en smagfuld omgang aftensmad, hvor der er skruet godt op for både grøntsager og fibre. Vi elsker en ret som denne veggie curry, hvor man kan få brugt grøntsagsresterne. Man kan sagtens tilføje flere grøntsager hertil eller bytte nogle af grøntsagerne ud. Det ville også være godt med peberfrugt, bønner, blomkål, broccoli eller lignende her i.

Havrerisene er nemme at bytte ud de steder, hvor man normalvis serverer ris til. Men til en rest som denne er de næsten bedre end almindelige ris, da de giver godt med fylde og en god konsistens til gryderetten, som er uden kød. Havrerisene giver en god mæthedsfornemmelse og holder dig desuden også mæt længe. Har du rester, så smid dem endelig ikke ud. De er også gode kolde, evt. vendt med noget pesto, brugt i en salat.

LÆS OGSÅ: Bowl med kyllingespyd og havreris

Veggie curry

Gryderet med kikærter og grøntsager

En gryderet med kikærter og grøntsager er en nem måde at få masser af grønt ind i hverdagen. Er du ikke vild med kikærter, så kan du også erstatte med kidneybønner, sorte bønner eller butter beans. Vi vil blot anbefale at bruge en eller anden form for bælgfrugt, da man på den måde får proteinindholdet op i retten også. Det er en smagfuld curry med karry, hvidløg, løg, spidskommen og koriander. Det er også en forholdsvis mild curry, så kan du godt lide, at der er lidt power i og at den napper lidt på tungen, så tilføj lidt ekstra chili. Vi har blot valgt at gøre den børnevenlig, så den er ikke alt for stærk.

Veggie curry

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar