Friterede hyldeblomstpandekager

Nem opskrift på friterede hyldeblomstpandekager
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på friterede hyldeblomstpandekager. Det består af hyldeblomster, som bliver dyppet i pandekagedej og friteret i olie. Server med flormelis.

Ingrediensliste

  • 10 skærme hyldeblomst
  • 1 stk. æg
  • 1,25 dl. mælk
  • 2 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 85 g. hvedemel
  • Til stegning

  • 5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Tilbehør

  • 50 g. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Klip stilkene til på dine hyleblomstskærme og fjern eventuelle dyr og grimme blomster. Du skal ikke skylle hyldeblomst, da meget af smagen sidder i dens pollen.
  2. Rør dejen sammen af æg, mælk, sukker, salt og hvedemel. Pisk den sammen indtil du har en ensartet dej.
  3. Hæld olien i en gryde. Varm den op ved middel varme.
  4. Når olien er varm, så dyppes dine hyldeblomstskærme i pandekagedejen og de sættes herefter direkte ned i olien (med stilken op ad). De skulle gerne kunne “stå” selv.
  5. Lad dem stege, indtil de er gyldenbrune.
  6. Tag dem op af olien og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
  7. Anret på en tallerken og drys med flormelis på toppen.
  8. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på friterede hyldeblomstpandekager

Har du prøvet friterede hyldeblomstpandekager? Det var faktisk ret nyt for os indtil for cirka et år siden, hvor vi smagte det. Det består af friskplukkede hyldeblomster, som bliver dyppet i pandekagedej og så bliver det friteret. Til sidst drysser man det med flormelis.

Det er så nemt at lave og så smager det virkelig af sol og sommer. Det er en herlig sommerdessert, som uden tvivl vil vække begejstring. Måske du vil servere det for dine gæster – der er helt sikkert nogle, som ikke har prøvet det.

LÆS OGSÅ: Hyldeblomstsaft

Nem opskrift på friterede hyldeblomstpandekager

Hyldeblomster i pandekagedej

Som sagt, så er det blot en simpel pandekagedej, hvor man dypper hyldeblomsterne i. Dejen samler sig rundt om de små blomster og så bliver de super sprøde, når de bliver friteret i olien.

Nem opskrift på friterede hyldeblomstpandekager

Dessert med hyldeblomst

Så hvis du mangler en nem og herlig dessert med hyldeblomster, så skal du uden tvivl prøve denne. Udover flormelis, så kan du også servere nutella eller chokoladesauce til. Det smager også super lækkert! Selve pandekagedejen kan også laves på forhånd, så du blot skal fritere hyldeblomsterne inden servering. De her friterede hyldeblomstpandekager vil i hvert fald uden tvivl falde i god jord hos dine gæster.

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

    1. Hej,

      Ja 🙂 Sørg blot for at holde dem et køligt sted. Læg dem evt. i vand og tør dem så godt af inden.

      Kh

Skriv en kommentar