Grøn karry med kylling

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker og autentisk grøn karry med kylling. Det er en opskrift på autentisk thai mad, som man får den i Thailand.

Ingrediensliste

  • 2 spsk. kokosolie
  • 400 g. kyllingebryst
  • 2 stk. gulerod
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g. grønne bønner
  • 2 spsk. grøn karrypasta
  • 8 stk. tørrede limeblade
  • 1 spsk. sukker
  • 400 ml. kokosmælk
  • salt
  • Tilbehør

  • 200 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Skær kylling i tynde strimler. Skræl ingefær og hak i meget fine stykker. Pres hvidløg i en hvidløgspresser.
  2. Opvarm en wok med olie og tilsæt ingefær, hvidløg og karrypasta. Svits det kort.
  3. Tilsæt kylling og limeblade og steg det.
  4. Skræl gulerødder. Hak bønner, gulerødder og peberfrugt – tilsæt det og svits til bønnerne er blevet mere bløde. Tilsæt sukker og salt.
  5. Sluk for blusset og tilsæt kokosmælken – vigtigt at den ikke kommer til at koge, da de fleste kokosmælk vil have tendens til at skille.
  6. Server retten med kogte ris og evt. frisk koriander.
Bedøm denne ret

Opskrift på grøn karry med kylling

Den lækreste opskrift på grøn karry med kylling og en masse grøntsager. Den er lavet på grøn karrypasta, kokosmælk, bønner, gulerødder og peberfrugt. Vi serverer den på ris sammen med frisk lime og lidt koriander. Vi elsker thaimad og der er så mange lækre opskrifter. Vi kan også anbefale vores opskrift på rød karry. 

grøn karry med kylling

Thai mad og autentiske opskrifter

Vi elsker thaimad, da retterne er fyldt med smag og ofte også en masse grøntsager. Man kan tilføje præcis de grøntsager man har lyst til. Vi elsker blot kombinationen af gulerødder, peberfrugt og bønner. Især når grøntsagerne stadig har lidt bid.

Hvis du skal lave en autentisk karryret, præcis som i Thailand, så er den karrypasta du bruger super vigtig. Måske du ikke ved hvad en karrypasta er, men det er egentlig blot en masse krydderier som chili, ingefær osv. som er blendet sammen til en masse. For at få mest mulig smag, så skal man enten i et asiatisk supermarked og købe dem eller så skal man være heldig at finde dem i Føtex eller Bilka. Vi kan anbefale denne fra Bilka. 

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. vil man kunne bruge en frostblanding og undvære kødet, evt?
    og i så fald, hvornår ville man putte frostblandingen i ift karrypastaen og kokosmælk?

Skriv en kommentar