Paprikagryde Paprikagryde Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en lækker paprikagryde med mørbrad, champignon og peberfrugt. Server din mørbradgryde med kartoffelmos, kartofler eller ris. Ingrediensliste 1 stk. løg 2 fed hvidløg 1 stk. rød peberfrugt 200 g. champignon 450 g. svinemørbrad 25 g. smør 3 spsk. hvedemel 2 tsk. paprika 3 tsk. tomatpure 200 g. hakkede tomater på dåse 2 dl. vand 1 stk. grøntsagsbouillonterning 1 dl. mælk 1 dl. madlavningsfløde salt/peber Kartoffelmos 1500 g. kartoffel 50 g. smør 3 dl. mælk salt Fremgangsmåde Lav først dit bouillonvand ved at opløse bouillonterningen i kogende vand. Sæt til side. Start også med at lave kartoffelmosen (se fremgangsmåde længere nede). Hak hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tynde strimler. Rens champignon og skær i både. Rens mørbrad for sener og skær i tern. En gryde varmes op med lidt smør. Tilsæt hvidløg, løg og peberfrugt. Lad det sautere et par minutter. Tag det herefter op og læg det i en skål. Sæt gryden tilbage på blusset og tilsæt lidt mere smør. Tilsæt herefter mørbrad. Tilsæt salt og peber. Lad det stege til kødet har fået farve på alle sider. Tag mørbrad af og læg til side i en skål. Tilsæt herefter lidt mere smør til gryden. Tilsæt champignon og lad dem sautere, så noget af væsken fra dem får lov til at fordampe. Tag champignon til side i en skål. Sæt gryden tilbage på blusset. Tilsæt smør. Lad det smelte. Tilsæt herefter hvedemel og pisk det godt ud, så du får en “smørbolle”. Tilsæt herefter bouillonvand (som du lavede tidligere), hakkede tomater, mælk, fløde, paprika, tomatpure samt salt/peber. Lad det koge op, så saucen tykner. Tilsæt herefter stegt løg, hvidløg, champignon, peberfrugt og mørbrad. Rør det hele godt rundt. Smag til med salt/peber og lad den småkoge, imens kartoffelmosen bliver lavet færdig. Kartoffelmos Skræl kartofler og bring dem i kog. Skær dem evt. i mindre stykker så mindsker du kogetiden. Put kartofler i en gryde og hæld vand i til det dækker kartoflerne. Bring kartofler i kog og skru så ned lav-middel varme. Lad dem koge til de er møre. Det tager ca. 20-25 minutter. Når de er møre, så hældes vandet fra. Lad dem dampe en smule af. I en skål blandes kartofler, smør, mælk og salt. Pisk med en elpisker indtil du har en cremet konsistens. Tilsæt evt. mere mælk, hvis den skal være mere luftig. Smag til med salt til sidst. Server din kartoffelmos til din paprikagryde. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Arla Opskrift på paprikagryde Her får du opskriften på den lækreste og nemmeste paprikagryde med mørbrad, champignon og peberfrugt. Udover det, så er der den lækreste paprikasauce lavet på smør, tomat, mælk og fløde. Det er én af de absolut bedste mørbradgryder, som du kan servere med kartofler eller ris. Vi har valgt at servere den med en cremet kartoffelmos, da det for os, er rigtig efterårsmad. Du kan servere din paprikagryde som hverdagsmad, men den er altså også rigtig god som gæstemad. Lav evt. en lækker og smagfuld salat til og hjemmelavet hvidløgsbrød. Så er det altså en helt fantastisk menu. Især her i de kolde måneder. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på mørbradgryde Paprikagryde med mørbrad Vi har i denne paprikagryde brugt mørbrad fra svin. Du kan dog også sagtens bruge oksemørbrad. Eksempelvis er bi-mørbraden rigtig god til gryderetter. Hvis du ikke er til hverken svin eller okse, så kan du også sagtens udelade det helt, så du får en vegetarisk gryderet og ellers er kylling også rigtig godt. Mørbradgryde med champignon Udover kødet, så bruger vi også champignon og peberfrugt. Det synes vi er de perfekte grøntsager til denne gryderet. Du kan dog sagtens erstatte eller udelade dem, hvis det er. Eksempelvis ville det være super lækkert med squash, gulerødder eller aubergine i også. Kan jeg lave paprikagryden på forhånd? Hvis du eksempelvis skal have gæster, så kan du sagtens lave din paprikagryde på forhånd. Så varmer du bare gryden op på komfuret igen, inden den skal serveres. Hvis du serverer kartoffelmos til, så vil vi dog ikke anbefale, at du laver denne før. Vent med at lave den til servering, da den bliver bedst af det. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej, Det er en fejl med bacon og dåsetomat tilsættes sammen med tomatpure, mælk og alt det andet 🙂 Kh Svar