Her får du opskrifter på traditionel, klassisk, gammel dansk mad. Opskrifter på karbonader, stegt flæsk, tarteletter, brændende kærlighed, millionbøf og mange andre klassikere. Find de bedste opskrifter her.

TOP 9 TRADITIONEL DANSK MAD (MORMORMAD)

Hvad er dansk mad? Èt ord: nostalgi

Vi mener at det ikke nødvendigvis er noget der er opfundet i Danmark, men noget danskerne har taget til sig og gjort til traditionelle danske retter. Hvis du står og savner noget helt typisk dansk mad som mormor lavede det, så kommer vi her med de helt traditionelle og klassiske danske retter som du kan gå på opdagelse i. Gammeldags dansk mad er noget der minder os om barndommen, såsom frikadeller med kartoffelsalat, karbonader i lange baner og så selvfølgelig Danmarks nationalret som er stegt flæsk med persillesauce. Vi har nok alle en ret der ligger en særligt nært, da de danske retter har det med at have en helt speciel plads i vores hjerte. Tag med os tilbage i tiden og se vores top 9 over traditionelle danske retter som vi har udvalgt, fordi de bringer de bedste minder frem fra barndommen. Her er det også oplagt at tage inspiration fra, hvis du gerne vil servere noget ægte klassisk dansk mad for udenlandske gæster, som gerne vil opleve den danske kultur.

KLASSISK DANSK MAD TIL AFTENSMAD

Her finder du et bredt udvalg af noget af det vi personligt mener er retter danskerne har taget som sine egne. Her er alt fra danske retter med blandt andet oksekød, svinekød, fisk og skaldyr. Og så er det noget hele familien kan være med på, da du finder alt fra traditionelle smørrebrød, til koteletter i fad og til en lækker mørbradgryde. Det undrer os slet ikke at gammeldags traditionelt hjemmelavet dansk mad er så populært, for det smager jo intet mindre end helt forrygende. Og så er det jo selfølgelig bare noget der vækker minder helt indeni, fra da man var barn.

TYPISK DANSK JULEMAD

Når vi taler om dansk mad er det jo helt oplagt at tale om julemad. Julen er hjerternes fest og specielt mad-hjertets fest. Julemaden er noget de fleste danskere ser frem til hele året og det er der heller ikke nogen tvivl om hvorfor. Risengrød med smør og kanel og ikke mindst saftig flæskesteg med sprøde svær og med brun sovs og kartofler. Det er bare noget man aldrig bliver træt af efter vores mening. Her finder du vores opskrifter på de lækreste klassiske juleretter, både til juleaften og til julefrokosten. Her finder du også inspiration til hvordan du kan stoppe madspild af din julemad.

NEM OG BILLIG DANSK MAD

Hvis det bare skal være nemt og billigt, behøver du ikke at glemme alt om den traditionelle lækre mormormad. Her får du nogle skønne opskrifter på dansk mad på 6 ingredienser eller under, som er hurtige og nemme at lave. De smager helt fantastisk og vil med garanti være et hit hos både børn og voksne. Og så vil det selvfølgelig stadig minde dig om mormors hjemmelavede mad.

VEGANSK OG VEGETARISK DANSK MAD

Dansk mad behøver ikke nødvendigvis være pandekager med æg og mælk eller frikadeller af svinekød. Ja, dansk mad uden svinekød lyder næsten ikke rigtigt, men her får altså nogle rigtig skønne veganske og vegetariske versioner af traditionel dansk mad. Så om det bare handler om en kød fri dag på ugen, en plantebaseret kost, eller om man generelt spiser kød eller ej, så kan alle være med her. Her ser i nogle af vores lækre opskrifter på alternativer til de almindelige traditionelle danske retter.

TRADITIONEL DANSK MAD MED ET TWIST

Mad er en helt fantastisk måde at hylde kulturer og vores forskelligheder på. Men nogle gange kan man altså godt bare have lyst til at gå helt tilbage til rødderne og nyde noget dejligt dansk hjemmelavet mad. De traditionelle danske retter er meget klassiske og man går som regel efter en bestemt gammel opskrift. Men hvem siger at man ikke må gøre lidt ekstra ud af det? Hvis du elsker god gammeldags mormormad, men føler at der mangler lidt ekstra, så se her nogle fantastiske danske retter hvor vi har spicet dem lidt op, ved at give dem et lille twist.

SUNDE DANSKE RETTER

Dansk mormormad forbindes tit med fedtholdig mad, og mad fyldt med sukker som f.eks. pandekager med syltetøj, eller saftige og fedtede frikadeller. Men fortvivl ej, hvis du gerne vil leve lidt sundere. Her har vi nemlig nogle rigtig smagfulde og lækre opskrifter på sunde versioner af de ellers traditionelle danske retter. Her finder du retter såsom forskellige alternativer til sundere og næringsrige pandekager og forskellige opskrifter på frikadeller med lækre og anderledes ingredienser.

Opskrift på hjemmelavet bøfsandwich

DANSK MAD MED OKSEKØD

Oksekød

Retter med oksekød er noget der med sikkerhed falder i både børn og voksnes smag. Her finder du vores opskrifter på nogle gode gamle klassikere som er rigtig nemme at lave. Her finder du alt fra forskellige opskrifter på hakkebøffer i fad, til en lækker millionbøf med cremet kartoffelmos og selvfølgelig den brune sovs. Disse retter kan du med sikkerhed servere for hele familien eller for vennerne hvis det både skal være nemt men også traditionelt og lækkert.

Opskrift på fyldt mørbrad med bacon

DANSK MAD MED SVINEKØD

Svinekød

Svinekød finder du i et hav af lækre varianter, heriblandt flæskesteg, frikadeller, svinemørbrad, koteletter og ikke mindst bacon. Danskerne er rigtig glade for alt slags svinekød og det fungerer også bare i alle anledninger, om du skal holde festmiddag eller det bare skal være lækker aftensmad. Her finder du nogle af vores mest populære opskrifter som indeholder svinekød, så lad dig inspirere til hvad din næste middag af dansk mad skal bestå af herunder.

smørrebrød med æg og rejer

DANSK MAD MED FISK OG SKALDYR

Fisk og skaldyr

I følge kostrådet bør man spise fisk 2 gange om ugen, men mange holder sig fra fisk og skaldyr da det er lidt ubetrådt land for mange. Men fisk og skaldyr kan være noget af det lækreste og smagfulde hvis det bare tilberedes på den rigtige måde, og det er slet ikke raketvidenskab. Her finder du nogle af vores yndlingsretter som indeholder fisk eller skaldyr og som vi mener er noget danskerne spiser rigtig meget af når de for eksempel er på fin restaurant. Men vi synes at det er lidt sjovere at gøre det hjemmelavet. Se opskrifter på både stjerneskud, retter med tun, rejer, laks og selvfølgelig smørrebrød med fisk og skaldyr. Disse retter går sig rigtig godt til en fin middag hvor der måske skal serveres en forret, eller bare til de dage du gerne vil have fisk på menuen.