Karbonader med stuvede ærter og gulerødder Karbonader med stuvede ærter og gulerødder Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en dansk klassiker, karbonader eller krebinetter, som nogen kalder det. Serveret med kogte danske kartofler og stuvede ærter og gulerødder, så er det nem og lækker aftensmad. Det er mormormad og det er dansk mad, når det er bedst. Ingrediensliste Karbonader 500 g. hakket svinekød 140 g. rasp 2 stk. æg salt/peber 40 g. smør 3 spsk. raps- eller solsikkeolie Stuvede ærter og gulerødder 25 g. smør 3 spsk. hvedemel 2 dl. mælk 2 dl. vand 1 stk. hønsebouillonterning salt/peber 130 g. frosne ærter 130 g. gulerod Tilbehør 1000 g. kartoffel 0,5 bundt frisk persille Fremgangsmåde Skræl kartofler og gulerødder. Skær gulerødder i små tern. Sæt gulerødder og kartofler over for at koge i hver deres gryde. Kog dem indtil de er møre. Gulerødderne skal ikke have ret lang tid. Tag dem af varmen og hæld vandet fra, når de er møre. Sæt dem til side. Skyl frosne ærter i lunkent vand til de er tøet op. Dræn dem for vand og læg dem til side sammen med gulerødderne. Del hakket svinekød i 4 store karbonader og form dem. Tag to skåle frem til paneringen. Pisk æg sammen i en skål og hæld rasp, salt og peber op i en anden. Vend først karbonaderne i æg og dernæst i raspblandingen. Opvarm en pande ved middel varme med smør og olie. Steg karbonaderne i ca. 4-5 minutter på hver side til de har fået farve og er færdige indvendigt. Tag panden af varmen og lad dem stå på panden og trække. Nu skal sovs laves. Opløs bouillonterning i kogende vand. Varm en lille gryde op med smør i. Tilsæt hvedemel og pisk det sammen til en “smørbolle”. Tilsæt mælk og boullionvand lidt ad gangen imens der piskes. Rør godt, så du undgår klumper i sovsen. Smag til med salt og peber. Til sidst tilsættes de kogte gulerodstern og ærter. Server nu retten med de kogte kartofler, den sprøde karbonade og ikke mindst en masse stuvede gulerødder og ærter. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på karbonader med stuvede ærter og gulerødder Karbonader eller krebinetter hører vist ind under kategorien ”ægte mormor-mad”. Og med god ret, for det er dansk mad, når den er bedst. Til karbonader hører der sig kogte kartofler, stuvede ærter og gulerødder til, som virkelig er tilbehør, som fuldender retten. Karbonader er faktisk ikke en ret, som vi har lavet forfærdelig meget, efter vi begge er flyttet hjemmefra. Man kan vist ærligt sige, at den er blevet en smule glemt og vi i stedet har lavet andre danske klassikere. Vi laver faktisk ikke ret meget dansk mad generelt, da vi godt kan lide at prøve retter fra andre lande, men der er nu ikke noget, der slår en god, sprød karbonade. LÆS OGSÅ: Stegt flæsk Krebinetter eller karbonader? Ja, hvad end du kalder dem, så kan vi ikke komme udenom, at det altså bare er gudespise! Men sådan er det jo faktisk med det meste, som bliver paneret. Vi har serveret vores krebinetter med kogte kartofler samt en omgang stuvet ærter og gulerødder. Så bliver det altså ikke bedre eller mere nostalgisk. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej I indholdsfortegnelsen står der hønseboullion og i punk 10 står der grønsagsboullion…???😊 Hilsen Jeanette Svar