Wok med andebryst Wok med andebryst Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem opskrift på en klassisk wokret med andebryst. Byt evt. and ud med kylling, oksekød eller hvad du ellers har lyst til, så har du en god grundopskrift på wok. Den er perfekt som en nem og sund aftensmad, serveret med ris eller nudler. Ingrediensliste 2 stk. andebryst 1 stk. rødløg 150 g. blomkål 0,5 stk. rød peberfrugt 2 tsk. stødt spidskommen 3 tsk. karry 2 tsk. paprika 400 ml. kokosmælk 100 g. frosne edamamebønner uden bælg salt/peber 160 g. ris Fremgangsmåde Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Skær rødløg i tynde både. Skær blomkål i små buketter. Skær peberfrugt i strimler. Rids andebryst med en skarp kniv i et diamantmønster. Krydr med salt/peber. Kom andebrysterne på en kold pande og tænd for høj varme. Lad dem stege her indtil fedtet begynder at smelte og det får en flot lysebrun og gylden farve. Vend herefter brystet om og lad det stege kort af på den anden side. Kom herefter andebrysterne over på en bradepande med bagepapir eller i et ovnfast fad. Steg dem videre i ovnen i ca. 10-15 minutter alt efter hvordan du ønsker, at de skal tilberedes. Hvis du vil have det rosa, så sigt efter en temperatur på 62-63 grader. Skal det være let rosa, så sigt efter 64-65 grader. Og skal det være helt gennemstegt, så skal det være mellem 70-72 grader. Vi bruger altid stegetermometer for at sikre, at kødet bliver som vi gerne vil have det. Imens andebryst er i ovnen, så går du i gang med wokken. Varm en wokpande eller almindelig pande op med fedtstof. Tilsæt grøntsagerne og lad dem svitse et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem svitse godt af. Vend grøntsagerne godt rundt i dem. Tilsæt herefter kokosmælk og frosne edamamebønner. Skru lidt ned for panden og lad det simre i 10 minutters tid. Kog ris efter pakkens anvisning. Når andebryst er færdigstegt, så tages det ud af ovnen. Lad dem hvile mindst 5 minutter, inden de skæres ud. Smag grøntsagswokken til med salt/peber. Server dine kogte ris med grøntsagswok og skiver af andebryst. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på wok med andebryst En nem og god opskrift på wok med andebryst. Det er nem og lækker aftensmad, især hvis man er til asiatisk og thai mad. Det her er en af de grundopskrifter på wok, som vi altid bruger. Så kan man bytte and ud med kylling, oksekødsstrimler eller hvad man ellers har lyst til. Du kan også bare bruge præcis de grøntsager du har lyst til. I denne opskrift har vi blandt andet brugt blomkål, rødløg og peberfrugt. Du kan dog også sagtens bruge gulerødder, squash, aubergine, sukkerærter eller almindelige grønne bønner. LÆS OGSÅ: Panang karry Server med kogte ris eller nudler, så har du nem og sund aftensmad. Wok er en af vores yndlings retter, da man kan bruge de grøntsager, som man har. Vi bruger ofte gulerødder, løg, hvidkål, peberfrugt og sukkerærter, men man kan jo nærmest bruge alle grøntsager. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Anja, Er det fra safari eller Chrome du printer ud? Så undersøger vi det lige med det samme 😀 Kh Svar