Pisket panna cotta ala gammeldags æblekage

Pisket panna cotta ala gammeldags æblekage
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedningstid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en pisket panna cotta ala gammeldags æblekage. En dessert med vanilje, æble og makroner, som er let at lave.

Ingrediensliste

  • Panna cotta

  • 6 dl. piskefløde
  • 1 stk. vaniljestang
  • 75 g. sukker
  • 2 stk. husblas
  • Æblemos

  • 200 g. æble
  • 0,5 dl. vand
  • 25 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Andet

  • 2 håndfulde makroner
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

Pisket panna cotta

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Kom fløde i en gryde og opvarm under omrøring.
  3. Flæk vaniljestang og skrab indholdet ud. Bland vaniljekornene med sukker og kom i fløden.
  4. Når fløden når kogepunktet tages det af varmen. Vrid husblas for vand og tilsæt. Rør efterfølgende lidt rundt, så husblassen smelter. Lad det nu køle af.
  5. Stil cremen på køl (gerne et par timer eller over natten)
  6. Når cremen er kølet helt af og har sat sig piskes det kraftigt med en elpisker til cremen bliver tyk og luftig (det kan godt tage lidt tid så vær tålmodig).
  7. Kom cremen på en sprøjtepose evt. med en rund tyl.

OBS. Det er vigtigt, at du pisker en lille portion ad gangen (til maks 4 personer), da den ellers kan skille.

Æblemos

  1. Fjern kernehus fra æblerne og skræl æblerne. Skær dem i mindre stykker. Vægten der er angivet i æbler er inden de bliver skrællet og skåret ud.
  2. Kom æbler, sukker, vaniljesukker og vand op i en gryde.
  3. Tænd for blusset og lad det simre under låg i ca. 15-20 minutter, til æblerne er bløde.
  4. Blend æblerne med en stavblender.
  5. Smag den evt. til med mere sukker eller vanilje.
  6. Tag gryden af varmen.
  7. Lad mosen køle af og stil den på køl.

Anret

  1. På en tallerken kommes en god mængde æble mos i bunden. Lav en lille fordybning i midten med en spiseske.
  2. Kom nu en god portion piske panna cotta i fordybningen.
  3. Knus makroner og fordel udover.

Opskrift på pisket panna cotta ala gammeldags æblekage

Her får du opskriften på en pisket panna cotta ala gammeldags æblekage. Den består af en pisket panna cotta-creme, som laves på piskefløde, husblas, vanilje og sukker. Derudover er der en æblekompot og så knuste makroner på toppen. En nyfortolkning af den klassiske æblekage kan man også kalde den. Det er en nem og smagfuld dessert, som ikke kræver mange ingredienser. Det er også helt oplagt at lave pisket panna cotta nu her, hvor fløde er så billigt her i juletiden.

Har du prøvet at lave pisket panna cotta? Det er helt genialt og så bliver det bare så godt. Vær dog opmærksom på at man ikke kan piske en stor portion på én gang. Laver man til over 4 personer, så skal man piske over flere omgange, ellers risikerer du, at desserten skiller. Panna cottaen får en dejlig fast konsistens, men man får den mere luftig end når man laver traditionel panna cotta.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på nytårsdesserter her

Pisket panna cotta ala gammeldags æblekage

Dessert med fløde og æble

Hvis du gerne vil lave en dessert med fløde og æble, så er denne dessert altså et godt bud. Er du til gammeldaws æblekage, så vil den her uden tvivl også falde i god jord. Vi har lavet en æblemos, men man kan også sagtens lave en æblesirup, hvis man vil have et lidt mere raffineret look. Den kan selvfølgelig også laves med andet end æblemos. Det kunne være bærcoulis eller lignende.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar