Smørrebrød med æg, rejer, syltet radiser og citronmayo Smørrebrød med æg, rejer, syltede radiser og citronmayo Opskrift til 12345678910 stk. Opskrift til 8 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse En nem og lækker opskrift på hjemmelavet smørrebrød. Imponer dine gæster med luksus smørrebrød, som altså slår dem man kan købe ved slagteren. Det er så lækkert som en god frokost eller som aftensmad. Ingrediensliste Syltede radisser 2 dl. eddike 2 dl. sukker 3 stk. laurbærblade 0,5 tsk. peberkorn 1 bundt radiser Citronmayonnaise 2 stk. æggeblomme 0,5 tsk. sød sennep 1 stk. økologisk citron salt/peber 2 dl. raps- eller solsikkeolie Dampet asparges 0,5 bundt friske asparges Andet 4 skiver rugbrød 4 stk. æg 200 g. rejer 20 g. blandet salat Fremgangsmåde Syltede radiser Kog lagen op ved at blande eddike og sukker i en gryde. Lad det koge op. Skyl radisser og skær dem i skiver. Tag lagen af varmen og put dine radiser i. Lad det køle ned. Hæld dem i en lufttæt beholder og opbevar dem i køleskabet. Kan holde sig et par uger. Citronmayonnaise Pres saft ud af citronen og riv lidt skal af. Æggeblommer, sennep, og en tsk. citronsaft piskes sammen. Herefter tilsættes olien lidt af gangen og der piskes, indtil alt olien er optaget. Husk at tilsætte en smule af gangen, ellers kan du risikere at den skiller. Smag til sidst den til med friskrevet citronskal, salt og friskkværnet peber. Dampet asparges Kog en gryde med vand og salt. Når vandet koger, put da dine asparges ned i vandet. Tag gryden af blusset. Lad dine asparges være i vandet i cirka 5 min. Hæld vandet fra. Servering Kog æg i kogende vand i 7-9 minutter. Halver rugbrød og smør dem med citronmayonnaise. Anret smørrebrødene ved at lægge dampede asparges ovenpå, herefter æg, rejer, syltede radiser og top med feldsalat. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på smørrebrød med æg, rejer, syltede radiser og citronmayo Smørrebrød med æg og rejer. Her får du en nem opskrift, så du kan lave dit eget luksus smørrrebrød. Vi har ikke noget imod at spise rugbrød, men det kan sagtens gøres mere spændende, så det er det vi har forsøgt os med her. Der er i dag flere steder, hvor man kan få lækkert smørrebrød, så vi har prøvet at gøre dem kunsten efter. Det her er lækkert smørrebrød med kogte æg, rejer, syltede radisser og en citronmayonnaise. Det er bare en super god kombination og det er blot nogle få elementer, som kan løfte hele retten. Eksempelvis giver de syltede radisser og citromayo en god syrlighed, som binder hele retten sammen. LÆS OGSÅ: Hjemmelavet stjerneskud Vi serverede det her lækre smørrebrød sammen med en anden variant med kartoffel, jordskokkepure og sprød serranoskinke. Den finder du opskriften på lige her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Mange lækre opskrifter tak ?? Du skriver top med feldsalat på æg/reje maden.. Er det ikke ærteskud på billedet? Og hvad er det sprøde på toppen? Mvh Svar
Hej Inger Jo, det er ærteskud, men man kan også bruge feldsalat 🙂 Det sprøde er ristet rugbrød som er knust. Knus Svar