Smørrebrød er hvad vi kalder for en luksus udgave af en simpel rugbrødsmad. Mange kender nok de klassiske smørrebrødsfavoritter med roastbeef, flæskesteg, fiskefilet og meget mere. Her får du masser af opskrifter samt ideer og inspiration til højtbelagte smørrebrød. Smørrebrød er genialt til frokost, hvis man skal have gæster eller til fødselsdag. Du kan også servere smørrebrød, hvis du skal lave frokost til veninderne.

Smørrebrødsopskrifter

Smørrebrød er hvad vi kalder for en luksus udgave af en simpel rugbrødsmad. Det er en god dansk klassiker, hvad end det er smørrebrød til fest eller bare en lækker måde at gøre frokosten lidt mere spændende.

Smørrebrød findes i et hav af muligheder og de mest traditionelle, som ofte laves som højbelagt smørrebrød er med fiskefilet, roastbeef, rullepølse eller leverpostej. Det kan også være, at der er rester tilbage fra flæskestegen, hvorfor så ikke lave det til et lækker smørrebrød med flæskesteg i stedet for kedelige genopvarmede rester? Så hvad end det er en smørrebrød opskrift på de traditionelle eller nye varianter, så finder du inspiration lige her i vores madunivers.

Det er efterhånden blevet ret moderne med avocado på rugbrød, så hvorfor ikke også tilføje denne skønne ingrediens til din næste omgang smørrebrød. Det kan f.eks. være en lækker rejemad med avocado eller en avocadomad med hytteostbladning, så kan selv vegetarer være med til en skøn omgang højbelagt smørrebrød.

Opskrifter på hjemmelavet smørrebrød

Så hvis du står og mangler inspiration til lækkert og nemt smørrebrød, så finder du uden tvivl noget til enhver smag her. Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavet smørrebrød, som kan serveres både til hverdag og til fest. Der skal ikke ret meget til at lave en rugbrødsmad om til en luksus frokost. Det kræver få ingredienser og få elementer og så kan du altså lave lige så lækker smørrebrød, som man kan købe.

Rugbrød til aftensmad

Vi tager gerne en dag eller to om ugen, hvor den står på rugbrød til aftensmad. Det behøves nemlig slet ikke at være kedeligt og det er også en god måde at spare penge på, da rugbrød ofte er lidt billigere end almindelige aftensmadsretter. I stedet for blot at servere rugbrød med pålæg på, så kan små ting som syltede rødløg, en hjemmerørt remoulade eller ristede løg gøre en verden til forskel. Det er små ting, som løfter smagen til din rugbrødsmad til nye højder. Derfor har vi stort set altid en omgang syltede rødløg eller andet sylt på lager. Så kan man nemlig nemt transformere en simpel hamburgerrygmad om til en luksus hamburgerrygmad.

Luksus smørrebrød

De her opskrifter er på hvad vi selv kalder for luksus smørrebrød. Der er noget til enhver smag og noget til ethvert niveau. Prøv eksempelvis vores opgraderede kartoffelmad med syltede og ristede løg, jordskokkepure og sprød serrano. De helt luksus stykker kræver selvfølgelig lidt flere elementer, men når først de er lavet, så er det så nemt at lave dit eget luksus smørrebrød.

Højtbelagt smørrebrød

Det er i den grad højtbelagt smørrebrød, som du finder i denne kategori. Jo mere fyld, jo bedre! Der skal være noget til at give smag og løfte niveauet af din rugbrød. Et stykke højtbelagt smørrebrød er slet ikke svært at lave og man behøves ikke at være uddannet smørrebrødsjomfru for at lave det. Gå på opdagelse i vores smørrebrødskategori. Vi har forsøgt at gøre det så let tilgængeligt som muligt med nemme opskrifter.

Rugbrødsmadder

Vi håber, at du nu har fundet inspiration til dine rugbrødsmadder. De behøves nemlig hverken være kedelige eller smagløse. Vi elsker rugbrødsmadder og spiser det stort set hver dag til frokost eller et par gange til aftensmad i løbet af ugen. Hvis man gør lidt ekstra ud af sine rugbrødsmadder, så bliver det en hel luksus at få rugbrød. Men sørg også for at rugbrødet er godt. Man kan efterhånden købe nogle ret lækre rugbrød, og det gør en verden til forskel. Så invester lidt ekstra i et godt og saftigt rugbrød.