Sund lasagne med grøntsagsplader Sund lasagne med lasagneplader Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker og sund lasagne med grøntsager som plader. Den mætter godt og er lækker som en nem og sund aftensmad. Ingrediensliste 2 stk. løg 4 fed hvidløg 5 stk. gulerod 1 stk. squash 1 stk. spidskål 500 g. hakket oksekød 140 g. tomatpure 0,5 tsk. chiliflager 1 tsk. paprika 1 tsk. karry 0,5 tsk. tørret timian 1 tsk. stødt spidskommen 400 g. hakkede tomater på dåse 1 stk. grøntsagsbouillonterning salt/peber 1 pk. frisk mozzarella Fremgangsmåde Skræl gulerødder og squash i strimler med skrælderen. Hak løg og hvidløg og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt oksekød og steg det. Kom krydderierne og tomatpure i og svits kort. Smuldér boullionterningen i og tilsæt så hakkede tomater. Lad det simre. Smag til med salt og peber eller flere krydderier efter ønske. Smør et ildfast fad (jeg brugte cirka 30x20cm). Start med et lille lag kødsauce – læg herefter spidskålsbladene. Tilsæt et lag kødsauce – læg et lag af gulerødder. Tilsæt et lag kødsauce – læg et lag squash. Til sidst hældes resten af kødsaucen over, og mozarella smuldres over. Bag lasagnen i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 45 minutter. Hvis osten bliver mørk, kan du med fordel lægge et stykke sølvpapir over fadet. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sund lasagne med grøntsagsplader Opskrift på en sund og nem lasagne med grøntsagsplader. En lækker lasagne lavet uden pastaplader. Det her er en rigtig god sund udgave af den klassiske italienske ret, lasagne. At bruge grøntsager som plader er en god måde at få lidt ekstra grøntsager indenbords. Og så smager det skønt. Det er perfekt som en sund og nem aftensmad. Resterne de kan fryses ned eller bruges til madpakken, så man undgår madspild. Selve pladerne er i vores opskrift lavet af squash, gulerødder og spidskål. Men man kan sagtens bare brug én af tingene. Hvis spidskålen er meget hård, så anbefaler vi, at man lige giver det et hurtigt opkog, inden det bruges. Du kan bruge de grøntsager du har i køleskabet. Der er næsten ingen grænser for hvilke grøntsager du ikke kan bruge i denne lasagne. LÆS OGSÅ: Vegetarlasagne med røde linser Lasagne med grøntsager Den her lasagne med grøntsagsplader er bare så god. Et lille tip er, at lasagnen faktisk er endnu bedre dagen efter, da den får lov at trække en hel masse smag fra de forskellige grøntsager. Derfor kan du sagtens lave den dagen før du skal servere den, og blot varme den op igen. Derudover kan lasagnen sagtens fryses ned, og så er det altså nem og ikke mindst sund aftensmad til de dage, hvor tiden er knap. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Lækker lasagne 😀 Og lækker opskrift print version! gør det hele nemmere, når den nu skal gemmes 😀 Svar
Hej Simone, Vi ville lægge staniol over og så varme op ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter 🙂 Kh Svar