De bedste opskrifter på hjemmelavet lasagne. Du finder opskrift på almindelig klassisk lasagne, vegetarlasagne, kyllingelasagne, lakselasagne og mange flere. Lasagne er en nem og lækker hverdagsret, som sagtens kan laves på forhånd. Server den med en lækker salat til og evt. hvidløgsflutes.

Lasagne

Vi har her samlet alle vores opskrifter på lasagne. Lasagne er en af de bedste retter, hvis du spørger os. Det kan spises både til hverdag, men bestemt også som gæstemad. Der er intet som en omgang hjemmelavet lasagne, hvor saucen har fået lov til at simre, så den har trukket en masse smag. Server med en god salat og noget lækkert brød til, så har du altså den bedste menu.

Man kan lave så mange udgaver af lasagne og vi har selvfølgelig også mange forskellige varianter. Der er den klassiske, italienske lasagne med oksekød, bechamelsauce og godt med ost. Det er altid en sikker vinder og vi har endnu ikke mødt en, som ikke kan lide sådan en klassisk omgang. Men udover det, så kan man også lave kyllingelasagne. Vi har en opskrift på kyllingelasagne med karry, spinat og fløde, som bare er så nem og virkelig god. Det er også en af de mest populære opskrifter på vores hjemmeside.

Lasagne opskrift

Vores opskrifter på lasagne er ikke komplicerede. Det er opskrifter, hvor alle kan være med og som også passer ind i hverdagen. Vi ved godt, at det ikke er realistisk at lave hjemmelavede lasagneplader og altid at lave alt fra bunden. Derfor har vi også forskellige opskrifter. Nogle som er hurtige at lave og nogle, som kræver lidt mere tid. Man kan også sige, at der er lidt til enhver anledning.

Salat til lasagne

Vi serverer næsten altid en eller anden form for salat til lasagnen. Her kan vi anbefale en nem tomatsalat, en spidskålssalat eller en gulerodssalat. Vi fik ofte gulerodssalat eller råkost-salat til, da vi var mindre. Det er sådan en hurtig salat, som kræver få ingredienser og så smager det sprøde så godt til lasagnen. Men de fleste salater smager faktisk godt til lasagne. Vi ville gå efter en salat, som har noget sprødhed i sig, da det smager godt til lasagnen.

Du kan også blot skære nogle grøntsagsstænger ud og servere dertil. Det er især genialt, hvis man også har mindre børn, som spiser med. Det plejer altid at være et hit at få grøntsagsstænger til. Her kunne man også lave en hurtig creme fraiche dip til eller en hurtig krydderurtedressing.

Lasagne sovs

Eftersom vi har forskellige lasagneopskrifter, så er der også forskellige opskrifter på lasagne sovs. Der er den klassiske udgave på kødsauce med oksekød, gulerødder og tomat. Her laves der også en hvid lasagnesovs til i form af en bechamelsauce, som laves på en opbagning af smør og mel. Vores kyllingelasagne er lavet med karry, fløde og pastasauce. Så der er lidt forskellige bud på lasagne sovs her.

Kan jeg fryse lasagne?

Ja, lasagne er en af de bedste retter at fryse. Så har du nem aftensmad en anden dag. Et tip er også at lave dobbelt portion og så fryse den anden portion ned, når man nu alligevel er i gang med at lave det.

Hvor kommer lasagne fra?

Lasagne stammer fra Italien, som jo er pastaens land. Det er den klassiske udgave med kødsauce, bechamelsauce, lasagneplader og ost.