Forloren hare med skysauce og bagte rodfrugter Forloren hare med skysauce og bagte rodfrugter Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 45 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på forloren hare, ligesom mormor laver den. Serveret med skysauce og bagte rodfrugter. Nem og lækker aftensmad. Et tip er, at man også kan lave den med serranoskinke i stedet for bacon. Ingrediensliste Farsbrød 500 g. hakket svinekød 2 stk. æg 1 dl. mælk 1 dl. havregryn 1 stk. løg 3 fed hvidløg 0,5 bundt frisk persille 1 tsk. salt 1 tsk. peber 1 pk. bacon i skiver Skysauce 3 dl. vand 1 stk. svinebouillonterning 1 dl. madlavningsfløde 2 tsk. majsstivelse 2 tsk. ribsgele 0,5 tsk. sovsekulør salt/peber Tilbehør 1000 g. rodfrugtsblanding 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie salt Køb opskriften på Nemlig Fremgangsmåde Start med at skrælle rodfrugter eller kartofler. Skær dem i mønter, stave eller blot i små stykker. Put dem i en dyb bradepande og mariner dem i lidt olie og krydr med salt. Sæt dem til side, så er de klar til at blive bagt. Nu skal farsen røres sammen. Hak løg og persille fint. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak det meget fint. Herefter røres alle ingredienserne sammen, undtagen bacon. I et ovnfast fad former du et farsbrød ud af farsen. Herefter lægger du baconskiver over og stopper enderne op under. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Sæt dine rodfrugter eller kartofler ind og samtidig sæt din forloren hare ind. Haren skal i første omgang have 15 min. Imens haren bager, så gør du bouillion klar. Kog 3 dl. vand og opløs 1 svinebouillionterning her i. Når de første 15 min. er gået, så tager du haren ud og hælder dit bouillionvand ned til haren. Sæt den tilbage i ovnen og nu skal den stege færdigt i 40 min. Rør engang imellem i dine rodfrugter og kartofler. Især hvis du har en ovn, som bager ujævnt. Imens du venter på at maden fra ovnen skal blive færdig, begynd da at gøre klar til skysaucen. I en lille gryde piskes fløde sammen med Maizena majsstivelse. Pisk det godt ud, så du undgår klumper. Når din hare er færdigbagt, tag da fadet ud af ovnen. Læg selve haren over på et skærebræt og dæk den til med et viskestykke eller et stykke staniol. Væden der er tilbage i fadet skal bruges til saucen. Si væden, så du undgår at få nogle klumper med. Hæld væden over i blandingen med fløde og Maizena. Rør det hele godt sammen. Varm saucen op ved middel varme under omrøring. Langsomt begynder saucen at tykne. Tilsæt et par dråber kulør og ribsgele. Smag til sidst saucen til med salt og peber. Server dine rodfrugter eller kartofler med din forloren hare og skysauce til. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på forloren hare med skysauce og bagte rodfrugter Her får du en super nem og lækker opskrift på en klassisk dansk ret, nemlig forloren hare. Vi serverer den med bagte rodfrugter og den lækreste skysauce til. Det er super nem aftensmad, da maden passer sig selv i ovnen. Vores udgave er lidt anderledes end den traditionelle. Vi rører nemlig farsen sammen med havregryn, lidt frisk persille, æg og mælk. Vi synes, at det lige giver et frisk pift med persille. Dertil laver vi bagte rodfrugter og skysauce af væden fra haren. Hvis man ikke er til rodfrugter, så kan man også sagtens lave kartofler der til. Dem kan man enten koge eller bage i ovnen. Begge dele er super lækkert. LÆS OGSÅ: Karbonader med stuvede ærter Forloren hare og hjemmelavet sovs? Det der er så perfekt ved forloren hare er, at den laves i ovnen med væde. Dertil får man altså en god base til sin sovs. Det bliver pisket sammen med lidt fløde, lidt ribsgele og et par dråber sovsekulør. Så har man altså en god brun sovs, som er prikken over i’et til retten. Opskrifter på dansk mad Vi elsker at lave danske retter, selvom vi også elsker at eksperimentere med nye og spændende retter. Hvis du ligesom os elsker dansk mad, så prøv også vores opskrift på Tarteletter eller Stegt flæsk med persillesauce. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej ! Jeg prøvede denne opskrift i går – rigtig lækker forloren hare, men er var næsten ingen væske at lave sovs af (virkelig kun meget få ml!). Skal man blive ved med at hælde vand ved løbende? 🙂 Svar
Hej Kirstine, Det kan være lidt forskelligt hvor hurtigt vandet fordamper (både ovnens temperatur og fadets størrelse). Du kan altid tilsætte mere vand, det skader bestemt ikke 🙂 Kh Svar