
Æblekage
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
45 minutterBeskrivelse
Den bedste opskrift på en hjemmelavet æbletærte med kanelsukker. Den kræver ingen æltning, dej på bordet eller klistrede fingre. Det er så nem en opskrift. Server med creme fraiche eller vaniljeis, imens den stadig er lidt lun. Det er en helt forrygende dessert eller kage til kaffen.
Ingrediensliste
- 130 g. sukker
- 130 g. smør
- 2 æg
- 2 spsk. creme fraiche
- 130 g. hvedemel
- 2 stk. æble
- 2 spsk. sukker
- 0,5 tsk. stødt kanel
- 20 g. mandelflager
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk sukker og æg, så det bliver lyst og luftigt. Det tager cirka 3-4 minutter.
- Smelt smør og lad det køle en smule af.
- Vend smør, creme fraiche og hvedemel i dejen.
- Smør en springform (Ø22 cm) eller et tærtefad med smør. Hæld dejen her i.
- Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i tynde både. Placer dem oven i dejen hele vejen rundt.
- Bland kanel og sukker og drys det oven på æblerne. Drys også mandelflager ovenpå.
- Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 15 minutter.
Opskrift på æblekage
Nem og lækker opskrift på hjemmelavet æblekage med søde æbler og kanel. Selve bunden er en simpel vaniljekage, som vi har toppet med skiver af æble, et drys kanel og lidt sukker. Server den lækre og nemme æblekage med en klat creme fraiche, flødeskum eller en god vaniljeis.
Æblekagen er uden tvivl én af vores yndlings efterårskager. Den er nem og hurtig at lave og kræver få ingredienser. Du kan dog også lave en æbletærte, hvis du har lidt mere tid. Den er med mørdej, mazarinmasse og æbler. Den her udgave er blot den hurtige udgave af en æblekage.
Kage med æble
Kage med æble er en skøn måde at udnytte efterårets søde, danske æbler. Kombinationen af den søde vaniljekage og de lækre, smagfulde æbler er SÅ god. Du kan dog også sagtens lave kagen med andre frugter. Det kunne være med pærer, blommer, mirabeller, hindbær, blåbær eller en kombination af flere forskellige slags frugter.
Og fælles for stort set alle frugtkager er, at de bare smager hammer godt med en klat creme fraiche, flødeskum eller en god vaniljeis. Så er det altså bare alletiders dessert eller kage til kaffen.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Hvis man fordobler opskriften, hvor stor en form skal man så bruge?
Hej,
En der er dobbelt så stor <3
Kh
Skal der slet ikke bagepulver i? 🙈
Nej ikke i denne 🙂
Kan man blande æbletern i dejen? Ville det ændre på tiden i ovnen?
Hej,
Det kan du sagtens. Nej, det burde ikke ændre bagetiden 🙂
Kh
Jeg har netop købt nogle fine weck glas til at anrette f.eks. Hønsesalat ligesom I har vist i opskriften dertil. Nu er mit spørgsmål: Ville en kage som denne (og andre lignende kager) kunne bages i små portioner i weck glas? Vh Gitte.
Ps. I øvrigt TAK for altid fantastiske, brugbare opskrifter og endeløs inspiration.
Hej Gitte,
Vi har ikke prøvet at bage denne i glas, desværre 🙂
Kh