Twix kage

Twix kage
Opskrift til personer Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

1 time og 15 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

4 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på twix kage. Den består af en hvid browniebund, kiks, karamel og chokolade på toppen. Den smager så godt!

Ingrediensliste

  • Kagebund

  • 200 g. hvid chokolade
  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 125 g. hvedemel
  • 3 stk. æg
  • Kikselag

  • 180 g. digestivekiks
  • 90 g smør
  • Karamellag

  • 397 g. dulce de leche
  • Chokoladetop

  • 200 g. mørk chokolade
  • 2 tsk. kokosolie

Fremgangsmåde

Kagebund

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Pisk det godt sammen. Det kan godt skille en lille smule (det har den hvide chokolade tendens til).
  3. Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  4. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  5. Fordel dejen i en form (16×28 cm), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
  6. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25 – 30 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af. Den må gerne virke lidt ubagt, når du trykker på den med fingrene.
  7. Lad bunden køle af inden kikselaget hældes på.

Kikselag

  1. Smelt smøret i mikroovnen eller i en lille gryde.
  2. Knus digestivekiks. Vi kørte dem  i en foodprocesser, men du kan også sagtens komme dem i en frysepose og bruge en kagerulle til at knuse dem.
  3. Bland smøret og de knuste kiks sammen og kom det på kagebunden. Du må gerne presse det lidt ud, så du får et fint jævnt lag.

Karamellag

  1. Rør godt rundt i karamellen og fordel den over kikselaget, så den dækker alt kiks.

Chokoladetop

  1. Hak chokolade groft.
  2. Smelt chokoladen og kokosolien sammen i mikroovnen.
  3. Hæld den smeltede chokolade over karamellen, så den dækker det hele.
  4. Sæt twix kagen på køl til den har sat sig. Gerne i 3-4 timer eller natten over.
Bedøm denne ret

Opskrift på twix kage

Er får du en opskrift på en lækker twix kage. Den er lige til at gå til og kan nemt forberedes dagen før. Vi elsker den lækre kombination at saltet kiks og cremet karamel. For at sætte prikken over i’et, har vi lavet en skøn kagebund med hvid chokolade.

Twix kagen består af 4 forskellige lag. Det nederste lag er en hvid brownie, som smager skønt af hvid chokolade og giver en god bund for de resterende lag. 2. lag er et kikselag. De fleste kender denne slags kiks fra cheesecakes, men her fungerer den fantastisk som kiksen der normalt er i twix. Oven på kikselaget kommer det obligatoriske lag karamel. Vi elsker karamel og laget er derfor godt tykt i opskriften. Til at slutte kagen af med, er der et lag chokolade. For at chokoladen ikke knækker, når den skæres ud, har vi tilsat en lille smule kokosolie. Når chokoladelaget er på, skal kagen bare have lov at sætte sig i nogle timer eller natten over. Så er du ligeså stor fan af twix som os, så skal du helt sikkert kaste dig ud i denne kage.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores kageopskrifter

Twix kage

Kage med karamel og chokolade

For at gøre det endnu nemmere at lave din helt egen twix kage, har vi brugt dulce de leche i opskriften. Du kan dog også sagtens selv lave denne skønne karamel, ved at koge en dåse kondenseret mælk. Hvis du selv laver karamellen, så kan du finde opskriften på hjemmelavet karamel HER. Det tager cirka 3 timer at lave kondenseret mælk til karamel.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Syntes brownie bunden er meget blød, Er det meningen? Den fik lidt over 25 min i ovnen og fik en pæn skorpe ovenpå 😊

    1. Hej,

      Ja, hvis du tjekkede med en kødnål eller andet for at se om den var færdigbagt inden i, så er den helt fin. Den skal gerne være lidt blød. Den sætter sig nemlig efterfølgende 🙂

      Kh

    1. Hej Lene,

      Jo hvis du bruger kondenseret mælk. Man kan også købe det, hvor karamellen er kogt, så man blot åbner dåsen og har en lækker karamel 🙂

      Kh

  2. Hejsa
    Den ser læææææækker ud den kage! Hvis man nu skulle lave kagen i en rund springform, kan I så sige hvor stor skal den skal være?

  3. Hej mummum
    der er en skrivefejl i fremgangsmåde til kikslag punkt 3 der står kagepunden i stedet for kagebunden.
    virkelig nem kage og lave men ville det være muligt at for den kalorieberegnet da jeg selv har siddet og prøvet at gøre det men måtte opgive da jeg ikke kunne finde nogen steder jeg kunne gøre det.

    1. Hej Louise,

      Det var en lille tastefejl. Det er rettet nu 🙂
      Du kan se kalorieindhold på alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum og i vores app.

      Kh

  4. Hej,

    Jeg oplever lidt problemer med at få chokoladen ovenpå karamellen. Jeg kan ikke sprede chokoladen ud, da jeg så “roder” karamellen med i chokoladen. Skal den på frys inden chokoladelaget kommer på, eller hvad kan man gøre for at få et fint og lige chokoladelag som på jeres billede? 🙂

    1. Hej Lisbeth,

      Smelter du det sammen med kokosolien? Så er chokoladen nemlig ret tynd og nem at fordele i formen 🙂

      Kh

  5. Hej😊

    Hvis man laver den i bradepande, til ovnen.
    Vil i gange den op med 3, altså så hvis man bare skriver til 36 personer på jeres hjemmeside, er det så til en bradepande 😊

  6. Hej
    Jeg har lige læst kommentarerne igennem. Hvis jeg bruger en dyb bradepande fra ovnen, skal jeg så gange den op med 2 eller 3? I svarer noget forskelligt i kommentarerne 🙂

    1. Hej Maria,

      Åh ja, det kan vi godt se er lidt forvirrende. Vi ville bare gange med 2 🙂

      Kh

  7. Skal dejen være helt flydende i midten? Jeg har fulgt opskriften og str form og den har fået 30 min og er helt flydende indeni?😬

    1. Hej,

      Bruger du mon et porcelænsfad/form? Den skal ikke være flydende indeni, men den virker blød lige når den tages ud.

      Kh

    1. Hej,

      Ja, porcelænsfade er længere tid om at varme op og det tager derfor længere tid før varmen flytter sig over på dejen. Vi anbefaler altid at bage kager osv. i stål eller noget i den stil. Ellers skal du bare være opmærksom, når du bruger porcelænsfade. Det skal ofte lige have 20-30% længere tid før det får samme resultat 🙂

Skriv en kommentar