Trøffelkage Trøffelkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 4 timer og 30 minutter Samlet tid 5 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på den bedste trøffelkage. En chokoladekage toppet med chokoladetrøffel på toppen. Server med is og friske bær til. Ingrediensliste Bund 50 g. smør 50 g. mørk chokolade 1 stk. æg 130 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker 1,25 dl. mælk 1 tsk. bagepulver 135 g. hvedemel 3 spsk. bagekakao Chokoladetrøffel 400 g. mørk chokolade 4 dl. piskefløde Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Kom smør og mørk chokolade op i en gryde. Smelt det sammen ved lav/middel varme. Når det er smeltet sammen til en ensartet masse, så sættes det til side. Sukker, vaniljesukker og æg piskes med en elpisker til det er lyst og luftigt. Vej bagepulver, kakao og mel af i en skål. Tilsæt skiftevis mælk, smeltet smør og de tørre ingredienser til æggemassen. Vend det hele godt sammen. Dejen hældes over i en form beklædt med bagepapir (cirka 18×30 cm eller Ø24 cm springform). Kagen bages i den forvarmet ovn i ca. 15-25 min. Begynd at holde øje med den efter 10 minutter, da der kan være forskel på ovne. Du skal kunne stikke en kødnål, grillspyd eller andet tyndt ned i kagen uden, at der kommer ubagt dej med op. Hvis der kommer ubagt dej med op, så skal den lige have lidt længere. Kagen tages ud af ovnen. Lad den køle af. Hvis den er hævet meget op, så presses den blot en smule fladere (så får du samme højde over det hele). Fløde hældes i en tykbundet gryde. Varm fløden op til lige under kogepunktet ved medium varme. Imens hakkes chokolade groft. Fjern gryden fra blusset og tilsæt hakket chokolade og rør det sammen, indtil du får en ensartet masse. Lad det afkøle en smule inden det fordeles over kagen. Kagen sættes på køl i minimum 4 timer, men gerne natten over. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på trøffelkage Her får du opskriften på en lækker og nem trøffelkage. Kagen består af en bund af chokoladekage, som bliver toppet med chokoladetrøffel. Det er virkelig en god og nem dessert, som sagtens kan laves i god tid. Server den med vaniljeis og friske bær til, så vil den helt sikkert falde i god jord hos dine gæster. Der er jo bare intet, som slår kombinationen af chokolade og is. Det egner sig bare så godt som dessert. Den her trøffelkage er i sandhed en rigtig chokoladebombe. Så elsker du chokolade, så vil den være lige noget for dig. Vi har brugt mørk chokolade til trøflen, da vi synes det spiller godt sammen med bunden. Hvis du er mere til lys chokolade, så kan du også bruge det. Så ville vi dog bruge lidt mindre piskefløde for stadigvæk at få en fast trøffel, som ikke flyder ud, når man skærer i den. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på kager Kage med chokoladetrøffel Har du prøvet at lave klassiske chokoladetrøfler? Sådan nogle lækre chokoladetrøfler, som smelter på tungen. I stedet for at rulle dem til kugler, så laves selve toppen af denne kage som chokoladetrøffel. Det smelter på tungen og smager virkelig så godt. Som sagt, så er det en kage, som du kan lave i god tid. Vi anbefaler faktisk, at du laver den dagen før, så den lige har tid til at sætte sig ordentligt på køl. Så kan du nemlig skære de flotteste stykker. Du kan også sagtens fryse kagen. Det gør vi ofte, hvis vi skal bruge den som dessert og vi gerne vil være i god tid. Ligeledes kan du også fryse eventuelle rester af den ned. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.