Sandkage med citron

Sandkage med citron
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Den bedste opskrift på sandkage med citron. En simpel og nem citronkage lavet som en bradepandekage.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 stk. æg
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 170 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 stk. økologisk citron
  • Glasur

  • 250 g. flormelis
  • 1 stk. økologisk citron
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  3. Pisk blødt smør med sukker og vaniljesukker til det er luftigt med en elpisker.
  4. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk det godt sammen, så dejen bliver godt luftig.
  5. Vej hvedemel, natron og bagepulver af i en skål.
  6. Riv skallen af den ene citron fint og pres saften ud af begge i en skål. Vend citronsaft og skal i æggeblandingen. Vi brugte 0,5-0,75 dl. citronsaft.
  7. Vend skiftevis creme fraiche samt hvedemel, natron og bagepulver i dejen.
  8. Rør det godt sammen til en ensartet dej.
  9. Beklæd en form på 25×25 cm med bagepapir.
  10. Fordel dejen i formen.
  11. Bag kagen i den forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter.
  12. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
  13. Tag kagen ud og lad den køle en smule af.
  14. Nu til glasuren.
  15. Rør glasur sammen af flormelis, citronsaft og vand til du har en tyk glasur. Bliver den lidt for tynd, så tilsæt lidt ekstra flormelis.
  16. Prik huller i kagen med en gaffel eller en strikkepind (så glasuren kan løbe ned i hullerne).
  17. Fordel glasuren ovenpå kagen.
  18. Pynt evt. med fintrevet citronskal på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på sandkage med citron

Bag en lækker og nem sandkage med citron, hvis du bare har lyst til en simpel men god kage. Nogle gange skal det hele ikke været så kompliceret og derfor er bradepandekager altid et godt valg. De er nemme at lave og så smager de hammer godt! Det er altså sådan en kage, hvor alle kan være med og hvor der nærmest ikke kan gå noget galt. Den her udgave af sandkage med citron, som er bagt i en bradepande er så god og saftig. Mange forbinder måske en sandkage med at være tør, men ikke denne opskrift. Her får du nemlig en saftig kage med en mild smag af citron. Vil du have en kraftig citronsmag, så kan du blot tilføje revet skal også, da det er meget aromatisk.

Det her er sådan en god kaffekage. Du ved sådan en kage, som bare smager ekstra godt sammen med en god kop kaffe. Ellers er den også god som en kollegakage eller hvis du skal have kage med et sted hen. Det er nemlig også det gode ved bradepandekager, da de er nemme at transportere.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på bradepandekager

Sandkage med citron

Citronkage med glasur

Vi har valgt at toppe denne citronkage med glasur, men du kan også sagtens udelade det. Den her glasur er lavet med flormelis, lidt citronsaft og vand. Du kan også toppe kagen med frosting, flødeskum eller en creme lavet på mascarpone eller flødeost.

Hvis du er mere til appelsin, så kan du også blot bytte citronerne ud med appelsin. Så har du en lækker sandkage med appelsin i stedet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej jeg har fuldt opskriften men kagen var stadigvæk ikke bagt i midten. Hvad kan være gået galt? Er i sikre på at der også skal være natron i opskriften?

    1. Hej Sana,

      Ja vi har aldrig haft problemer. Har du mon bagt kagen i et porcelænsfad? Et porcelænsfad suger meget varme og derfor skal kager bagt i sådan et fad ofte have lidt længere tid 🙂

      Kh

    1. Så har du også brugt en form, som er mindre end, den som vi har brugt. Vi har brugt en 25×25, så der er alligevel lidt forskel.
      Så din kage har nok været højere og derfor har den skulle have længere tid for at kunne blive færdigbagt <3

      Kh

  2. Hej, I skriver natron på listen af ingredienser, men det står ikke fremgangsmåden. Hvornår skal det I?

  3. Min kage faldt totalt sammen 😭
    Jeg har ikke smagt den, men den dufter vildt himmelsk. Den er til min mands arbejde i aften, og jeg kan ikke nå at bage en ny.. Men kan du gætte hvad jeg har gjort forkert? For jeg vil gerne prøve igen en dag 🙈
    Jeg fulgte opskriften totalt slavisk, men kan se i kommentarerne at jeg måske har gjort noget forkert, ved at bruge et ildfast fad..
    da den havde bagt i ca 30 minutter tjekkede jeg til den. Den var ret mørk på toppen, men totalt flydende. Så jeg løftede den forsigtigt en rille ned, og holdt øje med den i 5 minutter.
    Tjekkede igen da den havde fået 35 minutter, og den var stadig totalt flydende, men stadig meget høj og flot. Satte mig i stuen til alarmen ringede (efter 40 minutters samlet bagetid) og da jeg gik ud og kiggede var den totalt klappet sammen 😭

    1. Hej Sussi,

      Ja vi vil ikke anbefale at bage kager i porcelænsfad. Varmen er meget lang tid om at nå ind til selve dejen, da formen varmes op først. Det gør desværre, at den hurtigt bliver mørk ovenpå, men stadigvæk er ubagt indeni. Prøv at bruge en anden form ::-)

      Kh

Skriv en kommentar