Håkonskager Håkonskager Opskrift til 10203040 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på lækre og sprøde håkonskager, som er specier med marcipan og en sprød kant af perlesukker. En simpel men lækker småkage. Ingrediensliste 100 g. smør 50 g. flormelis 40 g. marcipan 1 tsk. vaniljesukker 125 g. hvedemel 1 stk. æg 1 dl. perlesukker Fremgangsmåde Pisk blødt smør og flormelis sammen. Riv marcipan og tilsæt det. Tilsæt vaniljesukker og hvedemel og ælt det godt med hænderne. Form dejen som en lang pølse og pak den i husholdningsfilm eller bagepapir. Twist enderne og læg den på køl i 1 time. Opvarm ovnen til 175 grader alm ovn. Vend nu dejen i et sammenpisket æg og rul den i perlesukker. Skær skiver i cirka 3 mm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne i cirka 10 minutter eller indtil de er gyldne. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på håkonskager Her får du en super nem opskrift på håkonskager eller håkonssmåkager, hvad end du kalder dem. En sprød småkage, som er lavet med marcipan og som har en kant af sprød perlesukker. Nogle kalder dem også for marcipanspecier, da det blot er en specie, hvor der er tilføjet marcipan. Men uanset hvilket navn du bruger, så er det en lækker småkage. Så hvis du vil prøve lidt nye til julebagningen, så er det uden tvivl disse håkonskager, som du skal give dig i kast med. Du kan også med fordel tilføje lidt chokolade dertil eller måske lidt appelsinsaft, hvis du vil give dem et lidt andet præg. Der er masser af muligheder, især når det gælder specier. Selvom specier er sådan en simpel småkage, så er det alligevel en af vores absolut yndlings. LÆS OGSÅ: Cookies med smarties Håkonsmåkager Disse håkonssmåkager er super nemme at lave og det plejer at være en småkage, som falder i god jord hos de fleste. De får en dejlig rund smag fra marcipanen og en sprød kant af perlesukker. Du kan som sagt sagtens tilsætte hakket chokolade, lidt appelsinsaft eller citronsaft til dejen, hvis du gerne vil gøre dem lidt mere unikke. Hvordan opbevarer jeg dem bedst? Småkager opbevares altid bedst i en småkagedåse, som er lufttæt. Så bevarer de sprødheden længst muligt og du kan dermed nyde lækre småkager i længere tid. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Kagerne bliver endnu mere lækre med mørk rørsukker i stedet for perlesukker ? Og så er det en fordel at fryse stængerne – så bliver de ikke flade, når man skærer den ? Svar
Vildt skuffet prøvede 4 af dine opskrifter og kun vaniljekransene bliver sprøde…. Der mangler enten hjortetaksalt eller potaske i alle dine opskrifter, hvilket jeg først opdagede efter en hel dags bageri via søgning på andre opskrifter de er lige til at smide ud 🙁 Svar
Hej Åse, Vi er aldrig stødt på en opskrift på håkonskager, som skal have hjortetaksalt eller potaske i. Vi har bagt dem her mange gange og de bliver sprøde hver gang 🙂 Har du mon brugt alm. smørbar smør i stedet for i blok? Svar