Påske mazarinkage Påske mazarinkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 4 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en påske mazarinkage med cheesecakefyld på toppen. En saftig mazarinkage med citron og vaniljefyld. Ingrediensliste Mazarinbund 200 g. marcipan 200 g. sukker 100 g. smør 1 knivspids salt 1 tsk. vaniljesukker 3 stk. æg 90 g. hvedemel 3 spsk. citronsaft Cheesecakefyld 200 g. naturel flødeost 3 stk. husblas 50 g. flormelis 2 tsk. vaniljesukker 3 dl. piskefløde 1 spsk. citronsaft Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Mazarinbund Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Riv marcipan groft. Pisk blødt smør med sukker, vaniljesukker, salt og marcipan med en elpisker, indtil det er lyst og luftigt. (det tager ca. 5 minutter). Tilsæt et æg ad gangen og pisk det godt i. Vej hvedemel af og sigt det i. Vend det godt rundt, så du ingen klumper har. Vend også citronsaft i. Hæld dejen i en smurt springform (Ø21 cm). Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 20 minutter. Når kagen er færdigbagt, så tages den ud af ovnen. Lad den køle helt af. Cheesecakefyld Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål. Pisk flormelis, vaniljesukker og flødeost sammen, så der ingen klumper er. Pisk din fløde til en let flødeskum. Vend den sammen med din flødeostblanding. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det ogsågøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Pisk det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen, så du ingen klumper har. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den oven på din mazarinbund. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over. Inden servering gøres en tynd, skarp kniv varm under vandhanen. Tør den af i et viskestykke. Skær rundt langs kagen for at løsne gele og kage fra formen (på denne både bliver den pæn i kanten). Når du har skåret hele vejen rundt, så løsnes formen og tages af. Løft kagen over på en tallerken eller serveringsfad. Pynt evt. med chokoladepåskeæg og citronmelisse. Lås skærm Opskrift på påske mazarinkage En lækker og nem påske mazarinkage med cheesecakefyld på toppen. Den er pyntet med små chokoladepåskeæg og lidt friske bær, men det kan også sagtens udelades. Kagen består af to lag. Det nederste lag er en saftig mazarinkage med citron, som på ingen måde er tør. Den er toppet med cheesecakefyld lavet på naturel flødeost og fløde. Påsketiden er sådan en dejlig tid og eftersom vi har haft Mummum i mange år efterhånden, så er der også kommet mange påskekager til. Vi elsker at eksperimentere med nye varianter hvert år. Til stor glæde for vores gæster, da de elsker at være forsøgspersoner. I år er det blevet til denne påskemazarinkage, hvor vi har kommet citron i. En slags luksus citronkage, som møder mazarin, og som møder cheesecake. Den dejligste kombination. LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores påskekager Mazarinkage med citron En mazarinkage eller marcipankage kan godt være lidt tung i det. Når man derimod kommer lidt citron i, så den får noget syrlighed, så bliver den knap så tung i det. Den bliver mere frisk, hvilket vi synes er så lækkert. Vi håber også, at I kan fornemme hvor saftig den mazarin er. Virkelig perfekt konsistens, hvis du spørger os. Hvis du derimod ikke er så meget til citron, så kan det udelades og du kan erstatte med mælk. Ellers kan du også erstatte med appelsin, hvis det skal være en appelsinmazarin. Det smager virkelig også godt! Prikken over i’et på denne kage er desuden, at den bliver pyntet med små påskeæg og lidt friske bær. Så har du en overdådig og virkelig god kage. Læs mere om kagen her Grundlæggende om påske-mazarinkage Hvad kendetegner en god påske-mazarinkage? En god mazarinkage med masser af marcipan og så en påske-agtig topping. Det kan være en gul glasur eller en creme, som er farvet gul. Så ville vi nok også pynte den af med påskeæg, ristet kokos eller spiselige blomster. Hvilke smagskombinationer passer bedst til en påske-mazarinkage? Noget med citron, appelsin eller lime. Gerne noget frisk, som får én i forårshumør. Hvordan adskiller en påske-mazarinkage sig fra en klassisk mazarinkage? At den ofte piftes op med citron, appelsin eller lime. Eller en gul glasur, creme eller frosting. Hvilke ingredienser er typiske i en påske-mazarinkage? Marcipan og citron. Tilberedning og bageteknik Hvordan sikrer jeg, at min påske-mazarinkage bliver saftig og fyldig? Sørg for at få målt ingredienserne nøje af og hold også øje med kagen, når den bliver bagt. Se tiderne som vejledende og hold løbende øje. Der kan være forskel på ovne og hvordan de bager, så måske din kage er færdig lidt før vores er eller måske den skal have et par minutter længere. Hvordan undgår jeg, at kagen bliver for tør eller tung? Du må ikke overmikse dejen, så man får slået alt luften ud af den. Sørg også for, at den ikke bliver bagt for længe. Så hold øje med kagen løbende. Kan jeg lave en påske-mazarinkage uden æg? Vi har desværre ikke en opskrift på det. Hvilken type form er bedst at bruge til en mazarinkage? En springform. Brug ikke et porcelænsfad, da varmen er lang tid om at nå ind til dejen. Hvordan sikrer jeg, at marcipanen bliver jævnt fordelt i kagen? Pisk marcipan sammen med sukker og smør, så det bliver godt fordelt. Smagsvarianter og ingredienser Hvilke krydderier passer godt i en påske-mazarinkage? Kanel, kardemomme eller ingefær vil passe godt til en påske-mazarinkage. Hvordan kan jeg gøre kagen mere frisk og forårsagtig? Kom fintrevet citronskal eller limeskal i samt saft fra frugterne. Det giver en dejlig friskhed til kagen og gør den mere forårsagtig. Kan jeg lave en chokoladeversion af en påske-mazarinkage? Vi ville nok lave en ganache til toppen eller komme hakket chokolade i selve dejen. Så ja, det kan man sagtens. Hvilke nødder eller frugter kan jeg tilsætte for mere smag og tekstur? Valnødder, hasselnødder eller pekannødder egner sig godt til kager, når de skal i dejen. Hvilke sukkeralternativer kan jeg bruge til en sundere version? Stevia eller lignende. Pynt og dekoration Hvordan pynter jeg en påske-mazarinkage festligt? Brug små påskechokoladeæg, spiselige blomster, ristet kokos eller kandiseret appelsin eller citron. Hvilke farver og dekorationer passer bedst til påske? Gul og orange passer rigtig godt til påsken. Hvordan laver jeg en lækker glasur til en påske-mazarinkage? Du kan gå med en klassisk glasur på flormelis og vand samt lidt frugtfarve. Skal den være tykkere, så kan du bruge æggehvide i stedet for vand. Så får man en royal icing i stedet. Kan jeg bruge marcipan eller fondant til at dekorere kagen? Du kan lave et marcipanlåg eller fondantlåg til kagen. Så ville vi dog sørge for at få noget frisk ind i kagen, da den ellers vil blive meget tung og sød. Hvordan laver jeg en flot og enkel pyntning uden for meget arbejde? Kom lidt ristet kokos på og nogle købte chokoladepåskeæg, så kan den hurtigt få et påskelook. Diætvenlige påske-mazarinkager Hvordan laver jeg en glutenfri påske-mazarinkage? Man kan lave en påske-mazarinkage med marcipan og mandelmel og dermed undgå hvedemel. Kan jeg lave en vegansk påske-mazarinkage uden æg og smør? Det har vi desværre ikke erfaringer med. Hvilke alternativer kan jeg bruge til en sukkerfri version? Stevia eller sukrin. Hvordan kan jeg lave en proteinrig eller sundere udgave af kagen? Man kan lave en kikærtebund, som laves med dadler, kikærter, æg osv. Forberedelse og opbevaring Hvor lang tid i forvejen kan jeg bage en påske-mazarinkage? Den kan du sagtens bage dagen før. Alternativt kan den bages i god tid og fryses ned. Hvordan opbevarer jeg kagen, så den forbliver frisk og saftig? Ved stuetemperatur pakket godt ind i en pose eller husholdningsfilm. Kan jeg fryse en påske-mazarinkage, og hvordan gør jeg det bedst? Ja uden pynt. Hvilke dele af kagen kan jeg forberede på forhånd for at spare tid? Selve mazarinkagen kan sagtens forberedes på forhånd. Variationer og servering Hvordan kan jeg lave en lagdelt påske-mazarinkage? Bag mazarinkagen og del den på midten. Kom evt. en frisk creme imellem bundene. Hvordan gør jeg kagen mere børnevenlig? Pynt med påskeæg og en farverig glasur. Hvilke drikkevarer passer bedst til en påske-mazarinkage? God kaffe eller the. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hej Mille, Hvordan for tyk – er fløden pisket for hårdt? Du kan evt. fortynde med piskefløde der ikke er pisket eller lidt citronsaft 🙂 Kh Svar
Hej, Det er en del marcipan der skal bruges, så det vil ikke direkte kunne erstattes – vi har ikke prøvet desværre 🙂 Kh Svar