Laks i butterdej med spinat Laks i butterdej med spinat Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på laks i butterdej med spinat og flødeost. Laksepakker eller indbagt laks er så godt til aftensmad. Ingrediensliste 225 g. laksefilet 2 fed hvidløg 0,5 stk. løg 150 g. frisk spinat 100 g. naturel flødeost 2 tsk. citronsaft 0,5 bundt frisk dild 1 pk. butterdej 1 stk. æg 20 g. sesamfrø Fremgangsmåde Skær skindet af laksen og skær ud i tern. Sæt til side. Hak løg og hvidløg fint. Varm en pande op med lidt fedtstof. Kom løg og hvidløg på. Lad sautere et minuts tid. Tilføj skyllet spinat. Lad det hele sautere til spinaten er faldet helt ned. Tag det af panden og lad det køle en smule af. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend løg, hvidløg og spinat sammen med naturel flødeost, finthakket dild og citronsaft. Rul butterdejen ud. Del den først i 4 dele. Del herefter hver del i 2, så du har en top og en bund. Fordel først laksetern på bundene. Fordel herefter spinatblandingen ovenpå. Skær tre snit i toppene til butterdejspakkerne. Vi brugte en pizzaskærer. Kom toppen ovenpå fyldet. Brug en gaffel til at lukke pakken hele vejen rundt. Placer dem på en på en bageplade med bagepapir. Pensl pakkerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag butterdejspakkerne i den forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne. Tag dem ud af ovnen og server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på laks i butterdej med spinat Den lækreste omgang laks i butterdej med spinat, flødeost og citron. Laksepakker, som er nemme at lave og som smager helt forrygende! Vi ville servere dem med en omgang pasta eller kartofler til samt med en god, grøn salat. De er så nemme at lave og kræver kun få ingredienser. En af de nemmeste og lækreste måder at tilberede laks på, når det også skal gå stærkt. Laks og spinat er altid en god kombination. Vi bruger frisk spinat, som sauteres på panden med løg og hvidløg, inden det blandes med flødeost. Du kan dog også sagtens bruge frossen spinat. LÆS OGSÅ: Find flere opskrifter på laks i ovn her Laksepakker med spinat og flødeost Vi bruger en rulle fersk butterdej, som skæres ud i 4 og herefter deles igen, så man har en bund og en top. Så snitter vi et par streger i den ene plade. Fyldet fordeles på bunden og toppen lægges på, hvorefter man bruger en gaffel til at lukke hele butterdejspakken. Så pensles de med æg, drysses med sesamfrø og bages i ovnen. Det er så nemt og så smager det bare så lækkert. Den der kombination af sprød butterdej og cremet fyld går man aldrig galt i byen med. Hvad ville I servere til laksepakkerne? Vi ville servere en omgang pasta eller kartofler til. Det kunne være pasta, som er vendt i pesto. Ellers ville det være lækkert med en bønnesalat, tomatsalat eller andet i den stil til. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hej, Hov ja, det kan jeg da godt se. Det er ændret nu 🙂 Men det smager ens uanset hvad man kommer først. Kh Svar