Nemme opskrifter på indbagt laks i butterdej. Indbagt laks er en lækker og nem ret, som kan serveres til både hverdag og fest. Det er også en rigtig god idé til gæstemad. Server med bagte kartofler og evt. en lækker og smagfuld salat.

Indbagt laks opskrifter

Her finder du alle vores nemme og lækre opskrifter på indbagt laks. Indbagt laks er simpelthen så godt og samtidig nemt at lave! Vi plejer at komme butterdej omkring, men du kan også komme filodej omkring. Sådan en omgang indbagt laksefilet kan spises til både hverdag og fest. Og så kan man variere tilbehøret efter sæson og hvad der ellers er af råvarer i sæson. Det er altid nemt at kigge på hvilke råvarer der er i sæson og så lave tilbehøret ud fra det. Det bliver stort set altid også bedst af det.

Om sommeren laver vi gerne en lækker sommersalat dertil eller en kold kartoffelsalat. I de køligere måneder, så går vi gerne med en omgang bagte rodfrugtsfritter eller en spidskålssalat. Mulighederne er mange, men en ting er sikkert og det er at, indbagt laksefilet er så lækkert.

Laks i butterdej

Laks i butterdej er en fantastisk kombination. Det møre fisk passer perfekt sammen med den sprøde butterdej. Derudover kan man jo fylde butterdejspakken med en masse andet lækkert fyld. Det kunne være flødeost i form af pikantost eller hvidløgsflødeost, spinat, mascarpone, champignon eller andre grøntsager. Eksperimenter også gerne med fyldet og brug evt. det, som du lige har.

Vi er store fans af at undgå madspild og bruge det man lige har. Har du ikke pikantflødeost, så brug en anden slags. Har du en rest krydderurt, så smager det også godt, hvis man hakker det fint og blander i fyldet. Du kan også bruge både frisk og frossen spinat. Vi synes ikke, at der er den helt store smagsforskel.

Indbagt laksefilet

Vi håber, at du kan blive inspireret til at lave indbagt laksefilet. Det er simpelthen en af de nemmeste måder at tilberede laks i ovn på. Når først man har fået lavet pakkerne, så passer det hele sig selv. Det er sådan en ret, som bare er god hver gang. Og hvis du kender nogen, som ikke er så vilde med laks og fisk, så prøv at servere det her for dem. Det kan nogle gange omvende dem, når man får laksen sammen med sprød butterdej og andet lækkert fyld.

Du kan bruge laksefilet eller du kan lave en stor butterdejsstang med en hel laksefilet. Man kan også skære laksen ud i små tern. Både frisk og frossen laks kan også sagtens bruges, selvom vi personligt mest er til frisk laks. Det kan godt smages, når man bruger frisk fisk, så det vil vi altid anbefale.

Ideer til tilbehør til indbagt laks

Som sagt, så kan man variere tilbehøret alt efter årstid. Men her har vi samlet nogle ideer på tilbehør til indbagt laks, som bare altid er lækkert.

Vi håber, at du er blevet inspireret til at lave indbagt laks. Der er så mange muligheder og som sagt, så kan det serveres både til hverdag og fest. Det er også en børnevenlig ret og gør det nemt at få fisk 2 gange om ugen. Vi kan kun anbefale dig at kaste dig ud i sådan en omgang. Vi vil også løbende prøve at tilføje flere opskrifter, da vi selv elsker det.