Sommerkage med rabarberskum og bær Marcipanbund med rabarberskum og bær Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på den lækreste sommerkage med rabarberskum og masser af bær. En mørdejsbund med mazarinmasse, som er toppet med rabarberskum og de sødeste danske sommerbær. Ingrediensliste Mørdejsbund 160 g. hvedemel 45 g. flormelis 1 knivspids salt 70 g. smør 1 stk. æg Mazarinmasse 200 g. marcipan 60 g. sukker 60 g. smør 1 stk. æg 20 g. hvedemel Rabarberskum 250 g. rabarber 100 g. sukker 0,5 dl. vand 2 tsk. vaniljesukker 2,5 dl. piskefløde Andet 75 g. mørk chokolade 300 g. bær Fremgangsmåde Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter. Rul nu mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 20-22 cm i diameter). Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Stil den på køl. Nu skal mazarinmassen laves. Ovnen tændes på 180 grader varmluft. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre. Rør derefter æg i. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen. Bag tærten i 18-20 minutter. Imens tærten bager, så skal chokolade hakkes. Tag tærten ud af ovnen og fordel hakket chokolade på bunden. Efter et par minutter vil chokoladen være smeltet og du kan fordele den rundt på hele bunden. Lad tærte afkøle og vend den over på en tallerken. Nu til rabarberskum. Kog rabarber med sukker, vand og vaniljesukker. Lad det koge op i ca. 20 minutter, indtil du har en fast kompot. Tag gryden af blusset og hæld din kompot over i en skål. Lad den køle helt af. Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend rabarberkompotten i. Fordel rabarberskum på den afkølede bund. Top med bær. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sommerkage med rabarberskum og bær En lækker kage, som består af en sommerkage med rabarberskum og bær. Vi har hentet inspiration fra vores klassiske jordbærkage og brugt samme slags bund. Vi elsker den jordbærtærte og især bunden, så vi tænkte, at man da burde kunne lave andre slags kager med den. Det blev så til den her rabarberkage, hvor vi har lavet bunden af mørdej og mazarinmasse. Herefter er den toppet med rabarberskum, som er lavet på de sidste danske rabarber for i år. Og til slut er den pyntet med en masse bær. Det er simpelthen alletiders sommerkage, hvor vi lige presser det sidste ud af den danske sommer for i år. Hvis vejret ikke er med os, så må vi jo lave kager, som får os til at tænke på sol og sommer. Vi bager mange sommerkager i løbet af sommeren. Dels fordi at der er mange fødselsdage og fejringer i vores familier i løbet af sommeren, men også fordi, at der er masser af søde bær i sæson. Vi kan derfor slet ikke lade være med at bage en masse lækre kager. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på lækre kager Rabarberkage med bær Den her rabarberkage med bær blev så god. Nu toppede vi den med blåbær og jordbær, men det havde også været lækkert at køre rabarbertemaet helt ud og pyntet med syltede rabarber på toppen. Rabarber smager bare skønt i kager, da det giver en syrlighed og et godt modspil til det søde. Nogle af de bedste sommerkager vi kan komme i tanke om er derfor også med rabarber. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.