Æblehorn

Kærnemælkshorn med remonce og æbler
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Opskrift på nemme æblehorn. De lækreste kærnemælkshorn med æbler og remonce. De er perfekte til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 100 g. smør
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 50 g. gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 600 g. hvedemel
  • Fyld

  • 90 g. sukker
  • 90 g. smør
  • 90 g. marcipan
  • 2 stk. æble
  • Til pensling

  • 1 stk. æg
  • 40 g. hasselnøddeflager
  • 40 g. perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør. Tilsæt kærnemælk. Lad det køle af, så det er lillefingervarmt.
  2. Hæld væsken over i din røreskål.
  3. Rør gær ud.
  4. Tilsæt sukker, salt, æg og hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi bruger ca. 550 g. hvedemel, men vi rører også dejen på maskine.
  5. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 1 time.
  6. Imens dejen hæver, så laves remonce.
  7. Rør blødt smør, sukker og marcipan sammen, indtil du har en ensartet masse. Hvis marcipanen er hård, så kan du rive den på et rivejern inden.
  8. Stil remonce til side.
  9. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel.
  10. Del dejen i to.
  11. Rul hver dej ud til en stor cirkel. Del hver cirkel som en pizza, så du i alt får 8-10 stykker af hver.
  12. Put 2 tsk. remonce i den brede ende af hvert stykke. Skræl æbler og skær i tern.
  13. Fordel lidt tern oven i remoncen. Rul hornene stramt sammen (stop evt. enderne ind under, imens der rulles. Se billeder længere nede).
  14. Placer hornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Vi havde 10 på hver plade.
  15. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve 30 minutter.
  16. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  17. Når ovnen er varm, så pensles hornene forsigtigt med et sammenpisket æg.
  18. Drys med nøddeflager og perlesukker.
  19. Bages i ca. 10-12 minutter alt afhængig af hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 8 minutter.
  20. Lad dem køle af på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på æblehorn

Æblehorn er de lækreste kærnemælkshorn med remonce og æbler. De er super bløde og lækre og så bliver de på ingen måde tørre. Kombinationen af det søde remonce lavet på smør, sukker og marcipan sammen med det letsyrlige æble er helt perfekt! Du kan spise disse æblehorn til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen. De er også super lækre at servere til brunch eller til morgenbordet.

LÆS OGSÅ: Kærnemælkshorn

Opskrift på æblehorn

Kærnemælkshorn med remonce og æbler

Du kan lave kærnemælkshorn i så mange varianter. Det ville også være super lækkert at tilføje lidt chokolade eller rosiner til disse horn. Du kan selvfølgelig også udelade æbler, hvis du ikke er til det. Det giver blot sådan en frisk og lækker smag, som passer perfekt til den søde dej og remonce.

Opskrift på kærnemælkshorn med remonce og chokolade Opskrift på kærnemælkshorn med remonce og chokolade Opskrift på kærnemælkshorn med remonce og chokolade

Kan jeg fryse disse æblehorn?

Ja, du kan sagtens fryse disse æblehorn. De kan fryses både ubagte og bagte. Hvis de skal fryses ubagte, så fryses de ned efter de er formet. Inden bagning tages de op 3 timer før og så pensles de med æg og drysses med sukker og nødder. Du kan også fryse dem efter bagning. Lad dem køle af og pak dem herefter i fryseposer og læg dem på frost. Pas på ikke at lægge dem for tætte i poserne, så de bliver mast.

Kærnemælkshorn med remonce og æbler Kærnemælkshorn med remonce og æbler

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar