Bagt cheesecake

Bagt cheesecake
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 35 minutter

Samlet tid

2 timer og 5 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en bagt cheesecake med hindbærsauce. En amerikansk ostekage med kiksebund, som bages i ovnen. En nem dessert!

Ingrediensliste

  • Bund

  • 300 g. digestivekiks
  • 150 g. smør
  • 500 g. naturel flødeost
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. sukker
  • 1 stk. økologisk citron
  • 2 g. æg
  • 120 g. creme fraiche
  • 2 spsk. citronsaft
  • Til toppen

  • 160 g. creme fraiche
  • 2 spsk. sukker
  • Hindbærsauce

  • 225 g. frosne hindbær
  • 4 spsk. vand
  • 4 spsk. sukker

Fremgangsmåde

  1. Tag alle ingredienserne ud, så det kan få stuetemperatur.
  2. Smelt smør. Knus digestivekiks, så det bliver helt fint. Du kan evt. putte kiksene i en plastikpose og bruge en kødhammer/kagerulle til at knuse dem.
  3. Bland smør og kiks, så det er godt blandet sammen. Fordel kiksene i en springform eller form med diameter på Ø20 cm. Pres kikseblandingen godt ned i bunden og ud i kanterne, så du får dannet en kant hele vejen rundt.
  4. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.
  5. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  6. Pisk flødeost, sukker, vaniljesukker, creme fraiche og citronsaft sammen i en skål. Riv også noget friskrevet skal i fra citronen (smag til undervejs ift. hvor meget citron du vil have i).
  7. Pisk æggene i ét af gangen.
  8. Tag kiksebunden ud fra køl.
  9. Fordel fyldet ovenpå bunden.
  10. Bag kagen i midten af ovnen i 1 time og 15 minutter.
  11. Imens kagen er i ovnen, så forbereder du det sidste lag, som er sådan et lag af creme fraiche. Rør creme fraiche sammen med sukker.
  12. Efter 1 time og 15 minutter tages kagen ud af ovnen. Fordel creme fraichen udover kagen.
  13. Sæt kagen tilbage i ovnen og giv den yderligere 20 minutter.
  14. Sluk herefter ovnen og lad kagen køle af (åben ovnen imens).
  15. Sæt herefter kagen på køl natten over.
  16. Nu til hindbærcoulis.
  17. Put ingredienserne i en lille gryde. Bring langsomt i kog og lad det koge i 5 minutter.
  18. Lad din coulis afkøle og blend den derefter til en ensartet coulis.
  19. Server din bagte cheesecake med hindbærcoulis. Du kan fordele det udover hele kagen eller blot servere det ved siden af. Du kan også pynte kagen med friske bær.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagt cheesecake

Bagt cheesecake er så lækker og nem en dessertkage! Vi serverer den gerne med en frisk hindbærsauce til, som komplimenterer den bagte ostekage helt perfekt. Hvis du er glad for ost, så er den her kage helt sikkert lige noget for dig. Selve bunden er lavet på digestivekiks og så er den fyldt med et lag af flødeostecreme i midten. En virkelig nem og lækker kage!

Den bagte cheesecake kan serveres som dessert eller dessertkage. Som sagt, så anbefaler vi, at den serveres sammen med noget syrligt. Det kunne være en hindbærsauce eller blot nogle friske bær, hvis det skal være nemt.

LÆS OGSÅ: Panna cotta med chokolade

Bagt cheesecake

Bagt ostekage

Vi har virkelig mange opskrifter på cheesecake efterhånden. Der er dog ingen af dem, som er bagt, så det blev vi selvfølgelig nødt til også at have! Hvis du derimod gerne vil prøve kræfter med ostekage, som ikke er bagt, så kan du tjekke alle vores opskrifter ud her. Ostekage eller cheesecake er virkelig bare en nem dessert, da man kan lave det i forvejen og i god tid. Derfor er der ingen stress med desserten, hvis du eksempelvis skal have gæster.

Den her bagte cheesecake er lavet med en bund af digestive kiks. Selve fyldet er lavet på naturel flødeost, æg, creme fraiche og sukker. Det giver en cremet midte, som spiller perfekt sammen med den sprøde kiksebund. Selve bunden kan også laves på andre kiks. Prøv med Oreo kiks eller Bastogne kiks måske.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar