Burrata med tomater og balsamico

Burrata med tomater og balsamico
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på burrata ost med tomater og balsamico dressing. Den bedste tomatsalat med ost, som du kan spise som tilbehør til aftensmaden.

Ingrediensliste

 • 150 g. burrata
 • 50 g. rucola
 • 300 g. cherrytomater
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. tørret basilikum
 • salt/peber
 • 0,5 stk. rødløg
 • 2 spsk. balsamico

Fremgangsmåde

 1. Kom balsamico eddike op i en gryde.
 2. Tænd blusset for middel varme.
 3. Lad det simre til det er reduceret til den halve mængde (det tager ca. 5-10 minutter – pas på, at det ikke brænder på, så hold øje). Når den køler af, så tykner den også en smule, så pas på ikke at koge den for meget ind.
 4. Tag gryden af varmen og hæld din glace over i en beholder eller skål og lad det køle en smule af.
 5. Halver cherrytomater.
 6. Vend dem med olivenolie, salt/peber og tørret basilikum.
 7. Skyl rucola og anret på en tallerken.
 8. Dræn burrata og placer i midten på tallerkenen.
 9. Fordel cherrytomater rundt om osten.
 10. Skær rødløg i tynde skiver og fordel ovenpå.
 11. Top til sidst med balsamico glace, som du fordeler i en tynd stråle udover hele salaten.
 12. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på burrata med tomater og balsamico

Det her er den absolut bedste opskrift på burrata med tomater og balsamico dressing. Den lækreste tomatsalat med masser af smag og så er prikken over i’et jo virkelig burrata osten. Skal du lave en simpel, men virkelig god salat til aftensmaden eller tapasaftenen, så kan vi virkelig varmt anbefale denne her.

Den bliver lige toppet med lidt balsamico glade, som er lavet på balsamicoeddike. Det smager så skønt og komplimenterer virkelig de søde tomater og den bløde ost helt perfekt. Det er én af de der salater, som bare smager helt fantastisk hele året rundt.

LÆS OGSÅ: Flødebollekage

Burrata med tomater og balsamico

Tomatsalat med burrata

Ofte plejer vi at lave vores tomatsalater med mozzarellaost. Det var lige indtil, at vi fik øjnene op for burrata-osten. En slags luksus mozzarellaost, som er blød i midten, når man skærer den op. Og den bløde ost komplimenterer virkelig rucola, cherrytomater og rødløg helt perfekt.

Du kan selvfølgelig sagtens bruge helt almindelig mozzarella, hvis du kan have svært ved at finde burrata. Vi har dog set, at Netto har fået burrataost i sortiment, så det er slet ikke så svært at opstøve mere.

Salat med burrata

Så hvis du lige mangler en god idé til en god og nem salat med burrata ost, så kan vi virkelig varmt anbefale den her. Den er simpel at lave og så smager den som en drøm. Det er den ultimative tomatsalat og nemme sommersalat, hvis du spørger os.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar