Cæsar burger

Cæsar burger
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

60 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en Cæsar burger. En kyllingeburger med fried chicken, cæsardressing, bacon og parmesan.

Ingrediensliste

  • Cæsardressing

  • 50 g. mayonnaise
  • 80 g. creme fraiche
  • 0,5 stk. økologisk citron
  • 0,5 tsk. dijonsennep
  • 0,5 fed hvidløg
  • salt/peber
  • Våd panering

  • 3 stk. æg
  • 3 dl. hvedemel
  • 3 dl. danskvand
  • 1 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • salt/peber
  • Tør panering

  • 5 dl. hvedemel
  • 1 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1,5 spsk. paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • salt/peber
  • Cæsar burger

  • 800 g. kyllingebryst
  • 1 stk. hjertesalat
  • 2 stk. tomat
  • 10 fed hvidløg
  • 150 g. bacon i skiver
  • 4 stk. burgerboller
  • 50 g. parmesan
  • 3 dl. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

Cæsardressing

  1. Rør mayonnaise, salt, peber, citronsaft, knust (eller finthakket) hvidløg, dijonsennep og creme fraiche. Sæt til side.

Fried chicken og samling af burger

  1. Reens og halver kyllingebryst i tykkelsen.
  2. Skyl og snit salat og skær tomat i skiver.
  3. Opvarm en pande uden fedtstof. Kom bacon på panden og steg til det sprødt og gyldent. Tag det herefter fra på en tallerken.
  4. Imens snittes hvidløg i tynde skiver.
  5. Opvarm olie til 175 grader i en gryde.
  6. Kom hvidløgsskiverne i olien og lad dem blive gyldne. Det tager cirka 2-3 minutter. Læg dem herefter på en tallerken med køkkenrulle.
  7. Find 2 skåle. I den ene skål blandes den tørre panering (hvedemel, løgpulver, hvidløgspulver, paprika,  cayennepeber, tørret basilikum, tørret oregano, stødt ingefær, salt og peber. I den anden piskes den våde panering sammen til alle klumper er væk (hvedemel, løgpulver, hvidløgspulver, æg og danskvand).
  8. Kom kyllingen i den tørre panering, dernæst den våde panering og til sidst tilbage i den tørre panering.
  9. Fritér kylling i cirka 8-10 minutter alt afhængig af tykkelse på filleterne. De skal være gyldne.
  10. Skær tynde skiver af parmesan.
  11. Lun boller.
  12. Så skal burgeren samles. Smør underbollen med dressing, kom herefter tomat, salat, sprød kylling på og top med bacon, friterede hvidløgsskiver, parmesan og smør overbollen med dressing og kom på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på Cæsar burger

Vi er gået Cæsar-amok og derfor får du altså også opskriften på en Cæsar burger! Vi har lavet cæsarwrap og cæsarschnitzel, fordi det er blevet så populært med alt med cæsarsmag. Det udspringer jo fra den klassiske cæsarsalat, som består af kylling, brødcroutoner, cæsardressing, parmesan og hjertesalat. Det har vi nu også lavet en kyllingeburger ud fra. En fried chicken burger med cæsardressing, bacon og parmesan. Det er snasket og sprødt, men nøj hvor er det også bare lækkert! Skal du prøve en ny kyllingeburger, så lad det være denne. Det er nok én af de bedste kyllingeburgere vi i vores liv har fået.

LÆS OGSÅ: Cæsarsalat

Cæsar burger

Kyllinge burger med bacon og ost

Det er en lækker og snasket kyllinge burger med bacon og ost. Den er oplagt til aftensmad, især som weekendmad, da den indeholder lidt flere steps pga. paneringen, som består af en våd og en tør panering. På den måde får man den der helt rigtige panering som fried chicken har. Ellers kan du også bare panere på den klassiske måde med mel, æg og rasp. Det giver også et godt resultat, men vil du have den der rigtige amerikanske panering, så skal du lave den her på fried chicken. Så får man virkelig den ultimative kyllingeburger, som vil tage kegler. Den var i hvert fald et kæmpe hit hos både store og små, så den skal vi helt sikkert servere igen.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar