Opskrifter på hjemmelavede burgere. Du finder opskrift på den bedste vegetarburger, kyllingeburger, mexicansk burger, cheeseburger og meget mere. Bag dine egne burgerboller og lav hjemmelavet tilbehør, så får du de absolut bedste hjemmelavede burgere. Der er nemlig intet som en god, hjemmelavet burger!

Burger

Burger er en af vores yndlingsretter! Det må gerne være sådan en lidt grattet og greasy burger – og sådan en kan man altså nemt selv lave. Fra hjemmelavede burgerboller til fyld af kylling, oksekød eller en grøntsagsbøf. Man kan samle en burger på så mange forskellige måder og det behøves på ingen måde at være kedeligt.

Det er en ret, som er perfekt til fredagsstunder og til weekenden. Lav det som en saml-selv burger, hvor det forskellige fyld bliver anrettet på fade og i skåle. På den måde kan man samle sin burger med præcis det man bedst kan lide.

En burger kan laves på en almindelig pande, men den er også ideel at grille. Udnyt sommermånederne og at du har gang i grillen. Grill bøffer af oksekød eller kylling og lun bollerne på grillen. Det giver altså lige dine burgere et ekstra pift af sommer, som smager så godt!

Burger opskrifter

Vi har opskrifter på den klassiske cheeseburger med ost og bacon, men også anderledes varianter som en mexicansk-inspireret burger og en vegetarburger. Vi er mere til en hjemmelavet burger end en take-away burger. Det er også et af de måltider, som er hurtige at lave. I hvert fald hvis man køber bollerne og kun selv laver fyldet. Vi får det derfor også ofte de aftener, hvor vi bare lige skal lave noget hurtigt aftensmad, men ikke vil købe takeaway.

Vi er ikke blege for at tage den hurtige løsning og blot købe nogle færdiglavede burgerboller. Man kan få så gode varianter nu. Men har vi tiden, så laver vi dem også gerne selv. Du kan også fryse hjemmelavede burgerboller ned, så er du fri for at købe de færdiglavede. Man kan lave fuldkornsburgerboller, en klassisk briochebolle eller en sundere udgave lavet på havregryn og skyr.

Den bedste burger

Den bedste burger, efter vores mening, er tilpas greasy og fedtet. Det kan også blive for meget, hvis du spørger os. Derfor har vi gerne nogle forskellige elementer. En blød bolle, en god bøf af en art, noget sprødt, noget frisk og en god dressing. Sådan laver man altså den bedste burger! Det bliver for meget af det gode, hvis den er fyldt med en for stor mængde af dressing, ost og bacon. Vi vil altid gerne lige have noget frisk ind i vores burgere.

Burger som restemad

Man kan også lave burger ud af andre rester. Det kunne være en rest flæskesteg, frikadeller eller and. Prøv at trylle resterne om til en flæskestegssandwich, frikadellesandwich eller en pulled duck burger. Vi nænner aldrig at smide rester ud, så det er skønt at mange rester kan få nyt liv som en burger.

Hvor stammer burgeren fra?

Hamburgeren gjorde sit indtog i USA først. Den blev for alvor kendt, da den blev solgt på White Castle (en burgerkæde) og senere på McDonalds. I dag kan man jo få et væld af forskellige burgere, så hamburgeren var blot begyndelsen.

Kan jeg fryse burgerbøffer ned?

Ja, du kan forme den og lægge dem sammen med madpakkepapir imellem. Så er de nemme at tage op og stege på en pande eller på grillen. Lad dem dog tø op først.