Tilmeld nyhedsbrev

Den bedste mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Den bedste mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en klassisk mørbradgryde med bacon. Serveret med kartoffelmos eller kogte ris, så er det en lækker og nem ret til aftensmad. Det er en af de absolut bedste danske gryderetter, hvis du spørger os.

Ingrediensliste

Mørbradgryde

  • 2 løg
  • 400 g. champignon
  • 400 g. mørbrad
  • 100 g. bacon i tern
  • 200 g. cocktailspølser
  • Salt/peber
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. chili
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl. mælk
  • 70 g. tomatpure
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1/2 tsk. kulør

Kartoffelmos

  • 1000 g. kartofler
  • 50 g. smør
  • 2 dl. mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker

Fremgangsmåde

  1. Skræld kartofler og skær i store stykker (sæt til kogning). Hak løg i tern og skær champingion i kvarte.
  2. Opvarm en gryde og steg løg og champignon ved middel varme.
  3. Hæld nu blandingen over i en skål.
  4. Puds mørbraden og skær den ud i halve skiver.
  5. Steg kødet i gryden sammen med bacontern. Tilsæt salt, peber, paprika og cayennepeber.
  6. Når kødet er stegt hældes det over i skålen med løg og champingion.
  7. Saucen skal nu laves. Smelt lidt margarine i gryden og rør hvedemel i. Når smørbollen er lavet tilsættes mælk og der røres til klumperne er væk. Hvis saucen er for tyk tilsættes blot mere mælk.
  8. Tilsæt nu tomatpuré og knus en boulionterning i saucen. Smag til med salt og peber, og tilsæt kulør. (Saucen får mere smag når kød og grøntsager kommer i).
  9. Tilsæt nu kødet og grøntsagerne og alt væsken derfra. Tilsæt nu cocktailpølser og fløde og smag til.
  10. Når kartoflerne er kogt hældes vandet fra, og de kommes over i en stor skål. Mælk, salt, sukker og smør tilsættes og der piskes med en elpisker til at mosen er en ensartet, luftig masse.
  11. Server evt. retten med ribsgelé.

Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på en traditionel mørbradgryde med bacon og cocktailpølser. Server med en cremet kartoffelmos eller kogte ris.

Det er en dansk klassiker, som vi har fået siden vi var små. Og vi elskede det! Selvom vi var to små piger, så spiste vi som to fuldvoksne mænd, når der blev serveret mørbradgryde. Det er én af de retter, som man lige tager en ekstra portion af, selvom man i forvejen er fyldt hel til randen.

Det er en ret, som ligger tungt i maven, men som er det hele værd.

Vi spiser det både med kartoffelmos og ris, men vi må indrømme, at kartoffelmos er favoritten.

Forberedelse af retten

Skal du have gæster? Så kan du sagtens forberede denne mørbradgryde. Faktisk gør det ikke noget at du laver mørbradgryden og først serverer den til dine gæster dagen efter. Den får blot lov at trække god smag natten over, og så bliver det ikke nemmere.

LÆS OGSÅ: Mørbrad i fad med bacon, champignon og cocktailpølser. 

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven