Tilmeld nyhedsbrev

Drømmekage – Den fra Brovst

Drømmekage – Den fra Brovst

Drømmekage – Den fra Brovst

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste drømmekage fra Brovst, som består af en saftig vaniljekage med snasket kokosfyld på toppen. Det er en god og nem bradepandekage, som er god, hvis man skal lave kage til mange. Det er også en god kage til skole.

Ingrediensliste

Kage

 • 200 g. hvedemel
 • 250 g. sukker
 • 3 tsk. vaniljesukker
 • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 1 æg (str. M/L)
 • 2,5 dl. mælk
 • 2 knivspids salt

Topping

 • 150 g. smør
 • 240 g. brun farin
 • 0,5 dl. piskefløde
 • 105 g. kokosmel

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
3. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser og rør/pisk indtil der ingen klumper er.
4. Hæld dejen i en smurt form (23 x 23 cm). Bag nederst i ovnen i ca. 35 min. Imens kagen bages, så gøres fyldet klar.
5. I en gryde opvarmes smør, brun farin og fløde under omrøring. Når det hele er smeltet sammen til en ensartet masse, så tilsættes kokos. Tag gryden af varmen.
6. Efter de 35 min. er gået, så tages kagen ud af ovnen, hvorpå fyldet hældes ovenpå. Hvis den er hævet en smule op, så pres forsigtigt kagen ned med en grydeske. Hæld fyldet ovenpå og bag kagen i yderligere 5 min.
7. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af, inden den spises.
8. Opbevares i en plastikpose på køkkenbordet.

Bedøm denne ret

Drømmekage – Den fra Brovst

En lækker og nem bradepandekage, nemlig den berømte drømmekage fra Brovst. Denne opskrift er super nem og du får en virkelig saftig kage med snasket fyld på toppen.

Som regel plejer vi at bage den i en bradepande, men nogle gange laver vi den også i en springform eller i muffinsforme, så det bliver til drømmekagemuffins i stedet.

Drømmekage er en af vores favoritter, da den sagtens kan laves i god tid og fryses ned. Det tager kagen og toppingen ikke skade af. Hvis du derimod har lyst til at andre bradepandekager, så kan vi anbefale vores chokoladekage eller kanelkage, som også er nemme at lave.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage uden æg

Drømmekage – Den fra Brovst Drømmekage – Den fra Brovst

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Mmmm den bedste drømmekage jeg har smagt. Jeg er ikke vild med kokos, men alligevel MÅTTE jeg afprøve kagen. Jeg valgte at putte mindre kokos i end hvad der står i opskriften.
  Den var rigtig lækker svampet. Skal helt sikkert bage den igen!

 2. Hvis jeg skal bage denne kage i en springform, hvilken diameter skal jeg så bruge? Jeg har luret på opskriften i nogle dage og tænkte at jeg hellere måtte få den prøvet af i dag 🙂
  Dbh Mette

  1. Hej Naja,

   Det har vi desværre ikke eksperimenteret med. Måske du kan finde noget ved at søge på drømmekage uden æg på Google 🙂 God weekend!

   Knus

 3. I step 3 står der, at de våde ingredienser blandes sammen med de tørre ingredienser og der røres/piskes indtil der ikke er ingen klumper. Mit spørgsmål er så, skal æg og sukker først piskes luftig eller skal jeg bare røre det hele sammen? Er ikke så godt til det med bagning, men har altid fået afvide at hvis man først pisker en luftigt snaps, så bliver kager altid mere lette og “fluffy”.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven