Drømmekage – Den fra Brovst
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
1 timeSamlet tid
1 time og 20 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på den bedste drømmekage fra Brovst, som består af en saftig vaniljekage med snasket kokosfyld på toppen. Det er en god og nem bradepandekage, som er god, hvis man skal lave kage til mange. Det er også en god kage til skole.
Ingrediensliste
-
Kage
- 200 g. hvedemel
- 250 g. sukker
- 1,5 tsk. vaniljesukker
- 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 æg
- 2,5 dl. mælk
- 2 knivspids salt
-
Topping
- 150 g. smør
- 240 g. brun farin
- 0,5 dl. piskefløde
- 105 g. kokosmel
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen.
- Bland herefter de tørre ingredienser i en skål og de våde ingredienser i en anden skål. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Bland skiftevis de våde ingredienser og de tørre ingredienser i æggeblandingen og rør/pisk indtil der ingen klumper er.
- Hæld dejen i en smurt form (18 x 18 cm). Bag nederst i ovnen i ca. 25-30 min. Imens kagen bages, så gøres fyldet klar.
- I en gryde opvarmes smør, brun farin og fløde under omrøring. Når det hele er smeltet sammen til en ensartet masse, så tilsættes kokos. Tag gryden af varmen.
- Efter de 35 min. er gået, så tages kagen ud af ovnen, hvorpå fyldet hældes ovenpå. Hvis den er hævet en smule op, så pres forsigtigt kagen ned med en grydeske. Hæld fyldet ovenpå og bag kagen i yderligere 5 min.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af, inden den spises.
- Opbevares i en plastikpose på køkkenbordet.
Drømmekage – Den fra Brovst
En lækker og nem bradepandekage, nemlig den berømte drømmekage fra Brovst. Denne opskrift er super nem og du får en virkelig saftig kage med snasket fyld på toppen.
Som regel plejer vi at bage den i en bradepande, men nogle gange laver vi den også i en springform eller i muffinsforme, så det bliver til drømmekagemuffins i stedet.
Drømmekage er en af vores favoritter, da den sagtens kan laves i god tid og fryses ned. Det tager kagen og toppingen ikke skade af. Hvis du derimod har lyst til at andre bradepandekager, så kan vi anbefale vores chokoladekage eller kanelkage, som også er nemme at lave.
LÆS OGSÅ: Chokoladekage uden æg
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Mmmm den bedste drømmekage jeg har smagt. Jeg er ikke vild med kokos, men alligevel MÅTTE jeg afprøve kagen. Jeg valgte at putte mindre kokos i end hvad der står i opskriften.
Den var rigtig lækker svampet. Skal helt sikkert bage den igen!
Hej Sanna
Skønt at høre!
Knus
Hejsa
Hvordan er forholdene hvis man bager kagen i en alm bradepande fra ovnen?
Hej Rikke
Så ganger du op med 2,5 🙂
Knus
Hvis jeg skal bage denne kage i en springform, hvilken diameter skal jeg så bruge? Jeg har luret på opskriften i nogle dage og tænkte at jeg hellere måtte få den prøvet af i dag 🙂
Dbh Mette
Hej Mette,
Uhh, jeg ville bruge en der var Ø26-28 🙂
Knus
Kan jeg erstatte ægget? Min datter har nemlig æggeallergi😉
Hej Naja,
Det har vi desværre ikke eksperimenteret med. Måske du kan finde noget ved at søge på drømmekage uden æg på Google 🙂 God weekend!
Knus
Ved I om æggen samler dejen eller får den til at hæve? Det er nemlig det der afgør, hvad man erstatter med😉
Jeg har bagt den lækre drømmekage mange gange efterhånden – altid et hit! 🙂
Men næsten altid får jeg også spørgsmålet om, hvad der gør bunden mere mørk i farven, en det de fleste forbinder med en drømmekage. Jeg har ikke selv nogen forklaring ud fra imgredienserne, men for sjov skyld tænkte jeg, at I måske har det?
Tusind tak for en af de bedste opskriftsites, der findes! <3
– Line
Hej Line,
Hmmm.. Det ved vi faktisk ikke! Vi oplever ikke, at farven bliver så meget anderledes end andre drømmekager 🙂
Og tak for de søde ord – det er vi så glade for!
Kh
Bunden er helt klart mørkere end normalt. Sådan laves den også på min skole, og jeg er vild med det. Den virker også mere svampet. Jeg har længe overvejet at spørge de kantineansatte, om jeg må få en opskrift. Det er overflødigt nu. Jeg tror, den mørke bund skyldes det lave indhold af æg samt udskiftningen af smør til olie.
Hmmmm. Min kage er blevet helt chokoladebrun, Ikke kun bunden……. Det undrer mig meget :/
Altså smagen er der, men bestemt ikke farven.
Dertil skulle den have 15 minutter længere tid i ovnen, første gang, end der står i opskriften. Samt 10 minutter længere tid, efter fyldet var kommet på.
Ved godt at det kan varierer fra ovn til ovn, meeeen.
Jeg har fulgt opskriften slavisk, og er mere end vant til at bage 🙂 så jeg er virkelig paf over de her kæmpe forskelle.
Hej Karina,
Hvor stor en form lavede du den i? Hvis du eksempelvis lavede den i en springform som er mindre end den anviste form, så er det sandsynligvis derfor den skulle have længere tid.
Men lyder underligt, at den er blevet chokoladebrun. Det har vi aldrig oplevet.
Kh
Hej, hvis jeg kun har S/M æg, skal jeg så bruge 2 æg i stedet for?
Mvh. Søren
Hej Søren,
Ja, det ville vi gøre 🙂
Kh
Kan det godt passe dejen bliver meget tynd, altså helt vandet og ikke dej agtig?
Mvh Louise
Hej Louise,
Ja, det er en ret tynd dej 🙂
Kh
Hej,
Hvor meget skal jeg gange op med hvis jeg vil bage i en form der er 23×34 cm?
Hej Savi,
Dobbelt portion 🙂
Kh
Hej 🙂 Efter de 35 minutter i oven, så er min kage meget tynd stadigvæk. Skal den så have længere tid?
Fra Nicole
Hej,
Ja, det skal den. Hvor stor en form brugte du og har du ellers fulgt opskriften til punkt og prikke?
Kh