Tilmeld nyhedsbrev

Gateau Marcel

Gateau Marcel - fransk chokoladekage opskrift

Gateau Marcel - Fransk chokoladekage

Opskrift til 8 personer (Ø20 cm springform)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på chokoladekagen, Gateau Marcel. Det er en fransk dessert og klassiker, som tilfældigvis også er verdens bedste chokoladekage, efter vores mening. Perfekt som dessertkage, sommerdessert eller blot som kage.

Ingrediensliste

  • 200 g. mørk chokolade
  • 200 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 pasteuriserede æggehvider
  • 20 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad. Når det er smeltet sammen til en ensartet masse, så tages det af vandbad og det køler en smule ned.
  2. I en anden skål blandes 130 g. af sukkeret med æggeblommerne, som piskes helt hvidt.
  3. Tag nu en anden skål og pisk hviderne med de resterende 70 g. sukker.
  4. Vend forsigtet chokoladeblandingen sammen med æggeblomme-massen.
  5. Tag nu de piskede æggehvider og vend dem forsigtigt i også.
  6. Smør en springform (Ø20) med smør og drys med sukker (så er kagen lettere at tage ud).
  7. Hæld halvdelen af moussen over i formen og bag den ved 175 grader alm. ovn i ca. 30 minutter.
  8. Imens kagen bager stilles resten af moussen stilles på køl og dækkes godt til.
  9. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af.
  10. Når kagen er afkølet, så fordeles resten af din mousse ovenpå.
  11. Hele kagen stilles på køl natten over eller mindst 8 timer.
  12. Inden servering hakkes 20 g. chokolade groft. Fordel det ovenpå kagen. Server kagen med vaniljeis og evt. lidt friske bær.

Bedøm denne ret

Gateau Marcel – fransk chokoladekage opskrift

Den bedste opskrift på den franske chokoladekage, Gateau Marcel. Det er simpelthen en af verdens bedste chokoladekager, da den er så intens og cremet i smagen. Den nærmest smelter på tungen.

Server denne gateau marcel med en kugle kold vaniljeis og lidt friske bær. Det er en perfekt dessert til både sommer og vinter. Selve kagen består af to dele. Der er den bagte bund og så er der et lag chokolademousse oven på. En helt fantastisk kombination, hvis du spørger os.

Selve kagen er super nem at lave og kan med fordel laves dagen før. Den skal i forvejen helst laves mindst 8 timer før den skal bruges. Så vi plejer bare at lave den dagen før. Det gør, at det er sådan en skøn og let dessert, da den blot skal ud af formen og serveres for gæsterne. Ingen stress eller noget – det elsker vi! 

LÆS OGSÅ: Sundere chokoladekage med mangomousse

Gateau Marcel - fransk chokoladekage opskrift

Gateau Marcel - fransk chokoladekage opskrift

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Emma
      Det kan du godt 🙂 Den er også god dagen efter. Vi ville dog vente med at pynte med chokoladen, da det ellers vil blive fugtigt.
      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven