Tilmeld nyhedsbrev

Jordbærcheesecake

jordbærcheesecake

Den bedste jordbærcheesecake

Opskrift til 10 personer (√ė22 springform)

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift p√• en l√¶kker og frisk jordb√¶rcheesecake med kiksebund, fl√łdeskum og friske, danske jordb√¶r. Den perfekte sommerkage, som smager forrygende.

Ingrediensliste

Bund

Ostefyld

  • 300 g. natural fl√łdeost
  • 2 √¶ggeblommer
  • 80 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. friske jordb√¶r
  • 3 dl. piskefl√łde
  • 4 husblas
  • 1 tsk. citronsaft

Andet

  • 2 dl. piskefl√łde
  • 300 g. friske jordb√¶r

Fremgangsmåde

Bund

  1. Start med at l√¶gge husblas i koldt vand. Dern√¶st knuses dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og sl√• med noget h√•rdt: k√łdhammer, kagerulle etc.
  2. Smelt sm√łr og bland med de knuste kiks.
  3. G√łr en springform klar (√ė22 cm). Du skal kun bruge selve ‚Äúkanten” fra springformen og ikke bunden. Placer den oven p√• en tallerken, som er helt flad og s√• du ikke har luft mellem springformen og tallerkenen (p√• den m√•de fungerer tallerkenen som bund i din springform).
  4. Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.

 

Ostefyld

  1. Hvis du bruger friske jordbær, så blendes de sammen, så du får en jordbærpuré.
  2. Pisk √¶g med flormelis og vaniljesukker. Tils√¶t herefter din fl√łdeost, men pisk ikke. R√łr det forsigtigt rundt.
  3. Pisk din fl√łde til en let fl√łdeskum. Vend den sammen med din fl√łdeostblanding. Vend til sidst jordb√¶rpur√©en i.
  4. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, s√• er det nemmest at bruge en lille sk√•l. Placer citronsaft i en sk√•l, sammen med din dr√¶nede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, s√• kan det ogs√• g√łres i en lille gryde p√• komfuret. Placer citronsaft og dr√¶net husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, n√•r det er smeltet.
  5. Tag 2-3 spsk. af fl√łdeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. R√łr det godt ud, s√• du ikke har klumper. Dette g√łr man for at s√¶nke temperaturen p√• husblassen inden den h√¶ldes over i hele fl√łdeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af fl√łdeostblandingen over i husblassen. H√¶ld til sidst det hele sammen og r√łr det godt sammen.
  6. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  7. S√¶t kagen p√• k√łl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.

Pynt

  1. Pisk¬†piskefl√łde til fl√łdeskum.
  2. Put fl√łdeskum op i en spr√łjtepose med stjernetyl.
  3. L√łsn springformen¬†fra din cheesecake. Dette g√łres nemt ved at sk√¶re med en tynd kniv rundt langs hele kanten, inden springformen √•bnes. G√łr kniven varm under den varme vandhane, s√• g√•r det hele meget nemmere.
  4. Fjern springformen. Brug evt. bagsiden af kniven til lige at glatte kanterne ud. G√łr igen kniven varm, s√• bliver det p√¶nest.
  5. Spr√łjt topper af fl√łdeskum.
  6. Skyl jordbær og skær i mindre stykker. Fordel jordbær i midten.
  7. Server med det samme eller s√¶t p√• k√łl indtil servering.

Bed√łm denne ret

Jordb√¶rcheesecake er en rigtig sommerkage. Den best√•r af en kiksebund af digestivekiks, et lag af l√¶kker ostecreme med jordb√¶r, fl√łdeskum p√• toppen og selvf√łlgelig danske jordb√¶r. Det er, hvis du sp√łrger os, en nem og l√¶kker sommerkage.

Opskrift på jordbærcheesecake

Her f√•r du opskriften p√• den bedste jordb√¶rcheesecake. Den er nem at lave og passer perfekt til det danske sommervejr. Sommeren er nemlig snart over os, s√• det er tid til sommerkager i massevis.¬†Det er ingen hemmelighed, at vi elsker cheesecake. Vi laver det ofte, da det er nem kage og nem dessert. Den skal hverken bages eller noget, men derimod blot p√• k√łl.

jordbærcheesecake

Lav din jordb√¶rcheesecake dagen f√łr

Det vi elsker ved denne jordb√¶rcheesecake og andre cheesecakes er, at de helst skal laves dagen f√łr. De kan sagtens laves p√• dagen, men vi elsker friheden i at ordne det dagen inden. Det er nemlig nemt og knap s√• stressende, hvis man skal servere den for g√¶ster. Man har nemlig ikke travlt og kan i stedet nyde selskabet og det (forh√•bentlig) gode vejr.

Lav kagen dagen f√łr og lad den st√• i k√łleskabet, indtil servering. Du kan ogs√• fjerne springformen et par timer inden den skal serveres og pynte den f√¶rdig. Den kan nemlig sagtens st√• f√¶rdigpyntet i k√łleskabet i 4-5 timer, uden den tager skade. V√¶r dog bare opm√¶rksom p√•, at den ikke st√•r op af madvarer, som afgiver kraftig smag eller duft. S√• placer den v√¶k fra den sure og st√¶rke ost.

LÆS OGSÅ: Rabarbercheesecake

Cheesecake og andre sommerkager

Hvis du har pr√łvet denne sk√łnne kage og gerne vil pr√łve andre af vores sommerkager, s√• kan vi anbefale disse: Jordb√¶rt√¶rte med vaniljecreme og jordb√¶r, Islagkage med n√łddebund og friske b√¶r eller TUC kage med vaniljecreme og sommerb√¶r. F√¶lles for alle kagerne er, at de er nemme sommerkager, som ikke kr√¶ver store f√¶rdigheder i et k√łkken. Men de vil uden tvivl imponere familie og venner.

F√łlg ogs√• meget gerne med p√• vores Facebookside, hvor vi dagligt l√¶gger opskrifter og madinspiration op. Det skal v√¶re nemlig v√¶re nemt at lave god mad.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven