Luftige pitabrød – Den bedste opskrift

Luftige pitabrød – Den bedste opskrift

Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de bedste og nemmeste pitabrød, som er saftige og lækre. Du får selvfølgelig lommen i brødet til at putte fyld i og ender på ingen måde med en flad bolle. Fyld dem eksempelvis med falafel, salat og dressing. Det er en super god kombination og det er nem aftensmad eller frokost.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 1,5 dl. naturel yoghurt
  • 4 dl. lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 250 g. durummel
  • 500 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i lunkent vand.
  2. Tilsæt yoghurt, salt og olie.
  3. Mel tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes godt til du har en smidig dej. Den må gerne være lidt klistret, men den skal ikke være tynd. Hvis den er for tynd, så tilsæt lidt ekstra mel.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 1,5 time.
  5. Form 10 bolller og rul dem flade (brug evt. lidt durummel til at rulle med).
  6. Tænd imens ovnen på 250 grader varmluft og lad en bageplade være i ovnen, så den også bliver varmet op.
  7. Når ovnen er varm nok, så tager du den varme bageplade ud af ovnen og hiver bagepapiret med dine pitabrød over på bagepladen. Bag kun en plade af gangen.
  8. Herefter bages de på anden nederste rille i ovnen i ca. 7 min. alt efter hvor god din ovn er. De skal gerne hæve helt op og blive hule.
  9. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
  10. Fyld med ønsket fyld.

Bedøm denne ret

Luftige pitabrød – Den bedste opskrift

De bedste pitabrød nogensinde! De er luftige, bløde og så er der selvfølgelig lommen i brødet, så du har mulighed for at putte fyld der i. Der er bare ikke noget værre end at lave hjemmelavede pitabrød og så ender man bare med en flad bolle, hvor der på ingen måde kan komme fyld i.

Vi elsker pitabrød, især fordi man kan putte lige nøjagtig det fyld i, som man vil. Vi får det ofte til frokost, til aftensmad eller på madpakken. Vi fylder det med falafler, kylling, oksekød eller tun og så har vi altid en form for lækker dressing dertil.

LÆS OGSÅ: Falafler

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Tags anvendt i denne opskrift

Vegetarisk Efterår Forår Sommer Vinter

Kommentarer

    1. Hej Regitze,

      Man kan bruge begge dele 🙂 Det er en fejl, at der står to forskellige ting i ingrediensliste og beskrivelse. Det er rettet nu 🙂

      Knus

  1. Hej 🙂 jeg vil prøve at bage dine pita brød I morgen.
    Tror du man kan skifte youghurt ud med ymer ? Eller alm mælk ?

    Hilsen Astrid

    1. Hej Astrid
      Det lyder som en rigtig god ide! Du kan sagtens skifte yoghurten ud med ymer eller et andet syrligt mælkeprodukt 🙂
      God fornøjelse med bagningen!

  2. Hej MUMMUM.

    Jeg er nød til at skrive i dyb frustration.
    Det er nu anden gang jeg laver denne opskrift.
    OG DEN GÅR GAKT HVER GANG.
    Jeg følger opskrifter til punkt og prikke. Bruger god blanding af ordentlig mel og tips 00.
    Den hæver som den skal, MEEEEN er som tynd grød både før og efter hævning.
    Som om mel mængden ikke passe.
    Jeg kan slet ikke arbejde med dejen, og gør mig ked af det og får mest lyst til at smide det hele ud hver gang.

    HVAD GÅR GALT?
    Er der en fejl i opskriften.

    Mvh. Thomas

    1. Hejsa,
      Har netop bagt pitabrød efter jeres opskrift i aftes. Jeg brugte lidt mere mel end opskriften angiver og spændte bollerne op da jeg formede dem. De hvilede 30 min og blev derefter rullet ud og bagt.
      Om det gjorde en forskel, ved jeg jo ikke, men de blev flotte luftige og lækre😋

  3. Jeg har lige bagt disse, men de blev desværre ikke hule indeni. Jeg har fulgt opskriften, med præcis de samme ingredienser og rørt dejen på røremaskine. Den var lind og lækker at arbejde med, men da de havde bagt var de som boller.. Hvad kan jeg have gjort forkert?? Derudover elsker jeg jeres opskrifter, og det er første gang noget er gået galt.

    Mvh Sarah

    1. Hej Sarah,
      Disse pitabrød bliver ikke helt hule indeni men mere med en masse lufthuller 🙂
      Huskede du at rulle dem flade? Siden de blev som boller?
      Vi håber, at de blev gode alligevel.
      Kh

  4. Vil afprøve pitabrødene i aften, men vil forsøge at bage dem på grillen på pizzastenen 😊 Mon ikke det kan lade sig gøre?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag