Tilmeld nyhedsbrev

Luftige pitabrød – Den bedste opskrift

Luftige pitabrød – Den bedste opskrift

Luftige pitabrød – Den bedste opskrift

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de bedste og nemmeste pitabrød, som er saftige og lækre. Du får selvfølgelig lommen i brødet til at putte fyld i og ender på ingen måde med en flad bolle. Fyld dem eksempelvis med falafel, salat og dressing. Det er en super god kombination og det er nem aftensmad eller frokost.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 1,5 dl. naturel yoghurt
  • 4 dl. lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 250 g. durummel
  • 250 g. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Vand, yoghurt og gær røres sammen.
2. Salt og olivenolie tilsættes.
3. Mel tilsættes lidt over lidt, og dejen æltes godt.  Den må ikke få for meget mel, men den skal kunne slippe skålen.
4. Lad dejen hæve i 1,5 time.
5. Form 10 bolller og rul dem flade (brug evt. lidt durummel til at rulle med).
6. Tænd imens ovnen på 250 grader varmluft og lad en bageplade være i ovnen, så den også bliver varmet op.
7. Når ovnen er varm nok, så tager du den varme bageplade ud af ovnen og hiver bagepapiret med dine pitabrød over på bagepladen. Bag kun en plade af gangen.
8. Herefter bages de på anden nederste rille i ovnen i ca. 7 min. alt efter hvor god din ovn er. De skal gerne hæve helt op og blive hule.
9. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
10. Fyld med ønsket fyld.

Bedøm denne ret

Luftige pitabrød – Den bedste opskrift

De bedste pitabrød nogensinde! De er luftige, bløde og så er der selvfølgelig lommen i brødet, så du har mulighed for at putte fyld der i. Der er bare ikke noget værre end at lave hjemmelavede pitabrød og så ender man bare med en flad bolle, hvor der på ingen måde kan komme fyld i.

Vi elsker pitabrød, især fordi man kan putte lige nøjagtig det fyld i, som man vil. Vi får det ofte til frokost, til aftensmad eller på madpakken. Vi fylder det med falafler, kylling, oksekød eller tun og så har vi altid en form for lækker dressing dertil.

LÆS OGSÅ: Falafler

Luftige pitabrød – Den bedste opskrift

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Regitze,

      Man kan bruge begge dele 🙂 Det er en fejl, at der står to forskellige ting i ingrediensliste og beskrivelse. Det er rettet nu 🙂

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven