Nemme hvidløgssnurrer

Opskrift på de bedste hvidløgssnurrer

Nemme hvidløgssnurrer

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme og lækre hvidløgssnurrer med masser af hvidløgssmør og persille. Det perfekte tilbehør til næsten enhver ret. 

Ingrediensliste

  • Dej

  • 4 dl. kærnemælk
  • 25 g. gær
  • 0,5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 æg
  • 0,75 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 700 g. hvedemel
  • Fyld

  • 100 g. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 bundt persille
  • 2 pk. frisk mozzerellaost

Fremgangsmåde

  1. Lun kærnemælken, så den bliver lunken. Du kan gøre det i mikroovnen eller i en gryde. Bare hold øje med den i en gryde og at den ikke bliver for varm.
  2. Hæld mælken over i en skål og opløs gæren her i.
  3. Tilsæt salt, sukker, olie og et sammenpisket æg.
  4. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi rører dejen på maskine og bruger ca. 650 g. hvedemel.
  5. Sæt dejen til hævning i 1,5 time et lunt sted tildækket med et fugtigt viskestykke.
  6. Du kan også vælge at koldhæve dejen. Så skal du blot bruge 10 g. gær og så sætte dejen på køl i minimum 15 timer.
  7. Bland smør, hakket hvidløg og finthakket persille  i en lille skål. Drys mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Vend det godt i mel og rul det ud til en firkant på cirka 25×40 cm. Det behøver ikke at være perfekt, jo mere rustikt desto bedre.
  8. Smør nu hvidløgssmør og fordel 2/3 del af osten (riv den fra hinanden) på halvdelen af firkanten, og fold den anden halvdel ind over.
  9. Brug en pizzaskærer til at skære lange strimler og snur’ dem og læg dem på en bageplade.
  10. Riv resten af osten ovenpå snurrerne og lad dem efterhæve 20 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.
  11. Bag dem i ovnen i 8-12 minutter. Hold øje med dem, da ikke alle ovne varmer ens.

Bedøm denne ret

Opskrift på de bedste hvidløgssnurrer

Hvidløgssnurrer er super lækkert som tilbehør til aftensmad eller grillmad. Det er jo egentlig bare en anden form for hvidløgsbrød. Hvidløgsbrød er vel det mest populære flute eller kuvertbrød i Danmark.

Vi plejer i hvert fald altid at få det, når vi får grillmad om sommeren, til lasagne og til spaghetti bolognese. Ja, vi danskere har altid en anledning, så vi kan få hvidløgsbrød.

Så hvorfor ikke prøve at lave en lidt mere luksus udgave af hvidløgsbrød som disse hvidløgssnurrer. De er også super fine på en buffet eller til konfirmation som kuvertbrød.

sådan snurrer du hvidløgssnurrer

Opskrift på de bedste hvidløgssnurrer

Koldhævning af hvidløgssnurrerne

Hvis du vil lave dem som koldhævede, så kan du sagtens gøre dette. Brug 10 g. gær i stedet for 25 g. og lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 15 timer.

Er du vild med hvidløgsbrød, så bør du prøve vores anden version Nemt luksus hvidløgsbrød eller Flettede hvidløgsbrød.

Opskrift på de bedste hvidløgssnurrer Opskrift på de bedste hvidløgssnurrer

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Camilla

      Nej,det er rigtigt med 5 g. gær. Når man koldhæver, så skal der bruges meget lidt gær 🙂

      Knus

    1. Hej,

      Den er på vores youtubekanal. Vi har ændret lidt i selve opskriften, så den er ikke den samme som i videoen 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag