Tilmeld nyhedsbrev

Nemme koldhævede hvidløgssnurrer

Nemme koldhævede hvidløgssnurrer

Nemme koldhævede hvidløgssnurrer

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme og lækre hvidløgssnurrer med masser af hvidløg, persille og ost. Det perfekte tilbehør til næsten enhver ret. For at gøre dem mere luksuriøse, så kan du eksempelvis bruge en blanding af mozzarella og cheddarost i dem.

Ingrediensliste

Dej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 250 g. hvedemel

Hvidløgssmør

  • 50 g. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 bundt persille
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

1. Rør vand, gær, olie og salt ud i en skål. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og rør godt rundt.
2. Stil dejen på køl i minumum 15 timer.
3. Bland smør, hakket hvidløg, persille og salt i en lille skål. Drys mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Vend det godt i mel og rul det ud til en firkant på cirka 25×40 cm. Det behøver ikke at være perfekt, jo mere rustikt desto bedre.
4. Smør nu hvidløgssmør på halvdelen af firkanten, og fold den anden halvdel ind over.
5. Brug en pizzaskærer til at skære lange strimler og snur’ dem og læg dem på en bageplade.
6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad dem hæve kort til ovnen er opvarmet.
7. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter.

Bedøm denne ret

Hvidløgssnurrer er super lækkert som tilbehør til aftensmad eller grillmad. Det er jo egentlig bare en anden form for hvidløgsbrød, bortset fra at der også er ost i denne opskrift, og det gør bestemt ikke brødene dårligere. Hvidløgsbrød er vel det mest populære flute eller kuvertbrød i Danmark.

Vi plejer i hvert fald altid at få det, når vi får grillmad om sommeren, til lasagne og til spaghetti bolognese. Ja, vi danskere har altid en anledning, så vi kan få hvidløgsbrød.

Så hvorfor ikke prøve at lave en lidt mere luksus udgave af hvidløgsbrød som disse hvidløgssnurrer. De er også super fine på en buffet eller til konfirmation som kuvertbrød.

Kommentarer

    1. Hej Camilla

      Nej,det er rigtigt med 5 g. gær. Når man koldhæver, så skal der bruges meget lidt gær 🙂

      Knus

Skriv en kommentar