Tilmeld nyhedsbrev

Nemme naanbrød – Indisk brød

Nemme naanbrød – Indisk brød

Nemme naanbrød – Indisk brød

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på indiske naanbrød, som er det indiske svar på et kuvertbrød eller flute. Det smager super lækkert til krydret mad og man kan sagtens lave en stor portion og fryse halvdelen ned. Så kan man altid tage naanbrød op, når den står på indisk.

Ingrediensliste

  • 2 dl. vand
  • 20 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 400 g. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Lunkent vand blandes med gær. Herefter tilsættes salt, olie og yoghurt natural og der røres rundt.
2. Så tilsættes mel lidt efter lidt. Det hele kan sagtens røres sammen med en grydeske.
3. Når dejen begynder at slippe skålen en smule, så er den færdig. Sæt den til hævning et lunt sted i 30-60 min, imens du klargører nogle af de andre ting.18. Dine naanbrød kan bages enten i ovnen eller på panden, som er den rigtige måde.
4. Dejen hældes ud på et meldrysset bord. Herefter deles den i 10-12 stykker.
5. De små klumper rulles ud, så de får en dråbeform (ikke en nødvendighed). De skal være rimelig tynde, da de hæver, når de bliver bagt.
6. En pande varmes op. Herefter hældes lidt olie på (pas på, at panden ikke bliver for varm – så risikerer du, at brødene bliver brændte og de ikke bliver færdigbagt inden i).
7. Et brød placeres på panden. Det skal have cirka 1 minut på hver side.
8. Sådan fortsætter du med alle brødene.

Bedøm denne ret

Indiske naanbrød er nødvendigt tilbehør, hvis man får indisk mad som Butter Chicken eller Chicken Tikka Masala. Det er jo egentlig det indiske svar på et kuvertbrød eller et flute, blot med den undtagelse, at det er fladt og oprindeligt er bagt på en pande.

Selve dejen er super nem at lave og den er lækker at arbejde med, da der er yoghurt i. Hvis du ikke har yoghurt, så kan de også laves uden og du kan erstatte med et andet surmælksprodukt.

Vi plejer altid at lave hjemmebagt naanbrød, når vi får indisk mad og nogle gange steger vi det i hvidløg på panden, så bliver det nemlig et lækkert hvidløgsbrød.

Skriv en kommentar