Sådan laver du et chiaæg – Vegansk erstatning for æg

Sådan laver du et chiaæg - Vegansk erstatning for æg
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

5 min

Tilberedelsestid

10 min

Samlet tid

15 min

Beskrivelse

Opskrift og lille guide til hvordan du laver et chiaæg. Et chiaæg er en vegetarisk eller vegansk erstatning for æg, som kan bruges i bagværk, pandekager eller vafler.

Ingrediensliste

  • 1 spsk. Chiafrø
  • 4 spsk. Vand

Fremgangsmåde

  1. Rør chiafrø og vand sammen i en skål.
  2. Lad det trække 10 min, så chiafrøene suger alt vandet.
  3. Rør det rundt en sidste gang, så du får en ensartet klistret masse.
  4. Du kan bruge chiaægget som erstatning for æg i eksempelvis pandekager, vafler og brød.
Bedøm denne ret

Sådan laver du et chiaæg

Lav dit eget chiaæg. Det kan bruges som erstatning for æg i opskrifter som pandekager, vafler og lettere bagværk. Det er et vegetarisk eller vegansk alternativ til æg.

Vi prøver hele tiden at holde os opdateret på hvad der sker omkring os. Og der er ingen tvivl om, at de vegetariske og veganske opskrifter får mere efterspørgsel. Det vil vi selvfølgelig imødekomme, så derfor var vi jo nødt til at sætte os ind i nogle ting.

Her stødte vi på chiaægget. Altså en vegansk æggeerstatning. Og vi har prøvet det i vafler og pandekager, og det fungerer altså!

LÆS OGSÅ: Sådan laver du hjemmelavet marcipan

Sådan laver du et chiaæg - Vegansk erstatning for æg

Vegansk erstatning for æg

Sådan her kan du nemt lave et vegansk erstatning for æg. Når chiafrøene bliver lagt i blød, så får de sådan en geleagtig konsistens, som kan minde om en æggehvide.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Rebecca,

      Det er nu skrevet til – det svarer til ét æg. Vær dog opmærksom på, at man ikke blot kan skifte det ud i alle opskrifter. Vi har prøvet i pandekager, vafler og vegetardeller, hvor det fungerer 🙂

      Kh

  1. Kan det bruges i jeres kager? Tænker ikke på en specifikt for skal ikke bage lige nu men er bare nysgerrig 🙂

Skriv en kommentar