Solbæris Solbæris Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 timer Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 5 timer og 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på den bedste solbæris i ismaskine. Lav selv din egen hjemmelavet is med solbær. Det smager bare af sol og sommer. Ingrediensliste Isbase 6 stk. pasteuriseret æggeblomme 100 g. sukker 1 stk. vaniljestang 3 dl. sødmælk 3 dl. piskefløde Solbærkompot 200 g. solbær 100 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker 1 spsk. citronsaft Fremgangsmåde Rens og skyl solbær. Kom solbær, sukker, vaniljesukker samt lidt citronsaft i en gryde. Sæt det over og bring det i kog ved middel varme. Rør jævnligt. Når sukkeret er smeltet og bærrene begynder at afgive væske, så skrues der ned for blusset. Lad komposten simre i omkring 15-20 minutter, så den får lov til at koge lidt ind. Selvom den måske virker meget flydende, så skal den nok sætte sig, når den bliver kold. Solbær indeholder nemlig naturligt en stor mængde pektin, som får den til at sætte sig. Kom kompotten over i en skål og lad den køle helt af. Flæk vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret. Kom mælk og fløde op i en gryde. Kom også den tomme vaniljestang i. Lad blandingen koge op til lige under kogepunktet. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekornene til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Hæld forsigtigt mælke-fløde blandingen over i æggeblandingen, imens der fortsat piskes. Når det hele er tilsat, så hældes det hele tilbage i gryden. Varm massen op langsomt ved lav/middel varme til den når en temperatur på 82 grader. Rør jævnligt og brug gerne et termometer. Massen skal tykne og når du kommer en ske i den, så skal bagsiden af skeen gerne dækkes af ismassen. Når ismassen har nået temperaturen, så hældes den over i en beholder. Tag et stykke husholdningsfilm og læg det helt ned ovenpå ismassen (så undgår du kondensvand) og sæt så massen på køl og lad den køle helt af. Kom den afkølede ismasse i ismaskinen (fjern den hele vaniljestang) og lad den køre til konsistensen minder om en fast softice. Tilføj så solbærkompot lidt efter lidt (smag til og juster selv hvor meget du vil bruge). Lad ismaskinen køre, så kompotten lige bliver rørt ud. Kom herefter ismassen over i en bøtte. Tilføj evt. lidt ekstra kompot ovenpå og lav et mønster med bagenden af en ske. Sæt den i fryseren i 2-3 timer, så den sætter sig helt. Tag den gerne ud 10 minutter før servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på solbæris En lækker, hjemmelavet solbæris, som du bare må prøve! Har du solbær i haven eller kender du nogen, som har, så skal du bruge solbærrene på denne is. En cremet is med solbær, som er lavet på ismaskine. En af de bedste hjemmelavede isvarianter, som vi nogensinde har lavet. Hold op, hvor var der bare fuld power på smagen i den her solbæris. Samtidig var den så nem at lave og krævede kun få ingredienser. Total win-win! Vi ved godt, at det ikke er alle, som har en ismaskine. Men hvis du elsker at eksperimentere med hjemmelavet is, så kan det virkelig gøre en verden til forskel med en ismaskine. Selvom man kan lave ganske god is uden ismaskine, så bliver isen altså lige løftet til næste niveau med en ismaskine. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på is lavet på ismaskine Is med solbær opskrift Is med solbær minder dig nok mest om en Kæmpe Eskimo. Den her er bare lavet uden chokoladen, men man kan sagtens tilføje hakket eller smeltet chokolade til isen, når den røres. Det vil uden tvivl smage helt fantastisk, men vi elsker også det ‘rene’ udtryk og smag isen får, ved at lave solbærrene stå alene. Det er en smagssag og du må eksperimentere med hvad du bedst kan lide! Men er du vild med solbær, så er der ingen tvivl om, at vi kun kan anbefale dig at prøve den her is med solbær opskrift. Der laves først en base på vanilje, sødmælk, æg og fløde. Derudover laves der en solbærkompot og så bliver det hele kørt sammen på ismaskine. På den måde kan man også nemt justere hvor meget solbær man vil have i og hvor gennemtrængende smagen skal være. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.