Tilmeld nyhedsbrev

Sundere karamelsnitter

Sundere karamelsnitter

Sundere karamelsnitter

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sunde karamelsnitter, som er et fint alternativ til kage eller slik. De er uden hvid sukker og er i stedet sødet med dadler. Vi plejer at skære dem ud i stykker, hvorefter vi fryser dem ned. De tør nemlig op på 20 minutter, så når lækkersulten melder sig, så tager vi blot en af dem op af fryseren.

Ingrediensliste

Bund

  • 60 g. havregryn
  • 60 g. mandelmel
  • 1,5 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. mælk

Karamel

  • 14 stk. dadler (dem i papæske)
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. peanutbutter

Øverste lag

  • 50 g. 70% mørk chokolade
  • 1 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde

1. Blend havregryn til mel. Det gøres nemt i en foodprocessor eller i en minihakker.
2. Bland havregryn med mandelmel. Smelt kokosolie og bland med mælk og honning. Rør det sammen med de tørre ingredienser, indtil du får en konsistens, som minder lidt om småkagedej.
3. En lille form beklædes med enten husholdningsfilm eller staniol (gør det let at få kagen op). Herefter presses din “dej” ned.
4. Lav karamellen ved at blende udstenede dadler med kokosolie og peanutbutter. Gøres nemt i minihakker eller foodprocessor.
5. Fordel karamellen ovenpå det første lag.
6. Nu til sidste lag. Smelt kokosolie i en lille gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt hakket chokolade. Lad det hele smelte sammen til en homogen masse.
7. Fordel chokoladelaget ovenpå karamellen. Sæt den på køl i minimum 2-3 timer eller hvis det skal gå hurtigt, sæt den 30-45 min. i fryseren.
8. Tag formen ud af køleskabet eller fryseren. Ved hjælp af den husholdningsfilm eller staniol du startede med at putte i formen, tages selve kagen ud af formen. Skær den herefter i små mundrette størrelser. Du kan også skære dem til lange barer.

Obs: Opbevares på køl i op til 7 dage.

Tip: Det er en kæmpe fordel at have en minihakker eller foodprocessor til denne opskrift. Den kan sagtens laves uden, men den halverer altså lige arbejdstiden, da man bare smider alle ingredienserne derop i og så gør den arbejdet for en. Vi har begge én og kan slet ikke leve uden!

Bedøm denne ret

Sundere karamelsnitter – sund twix opskrift

De lækreste sundere karamelsnitter, som er lavet uden hvid sukker. Det er sund kage, som man kan nyde med god samvittighed. Snitterne er lavet på dadler blandt andet, hvilket er det der giver sødmen til opskriften.

De her snitter er så gode og minder lidt om en sund Twix chokolade. Vi har altid nogle af dem til at ligge i fryseren, så vi lige kan hapse én, når lækkersulten melder sig. Den er egentlig sammensat af en sprød kiksebund, dadelkaramel i midten og så chokolade på toppen, hvilket er så god en kombination. Vi ved ikke helt om de ligger i kategorien sund kage eller sund slik, da det jo er lidt en blanding mellem de to. Nogle gange kan vi i hvert fald godt finde på at bytte fredagsslikken ud med sådan en snitte.

LÆS OGSÅ: Sunde bananmuffins

Sundere karamelsnitter

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven