Tarteletter – Opskrift på høns i asparges
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
40 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på tarteletter med kylling. Høns i asparges kaldes retten også og det er en af de danske retter, som vi er størst fan af. Der er bare ikke noget som slår sådan en varm tartelet med hønsekødsfyld.
Ingrediensliste
- 500 g. kyllingebryst
- salt/peber
- 400 g. asparges på dåse
- 3 dl. vand
- 1 stk. hønsebouillonterning
- 1,5 dl. mælk
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 10 stk. tarteletter
- 0,5 bundt frisk persille
Fremgangsmåde
1. Rens kyllingebryst og kog dem i 20-25 minutter (alt efter tykkelse).
2. Skær kyllingebrystene i tern og lad dem ligge i en skål.
3. Opløs boulionterning i 3 dl. kogende vand.
4. Opvarm smør i en gryde og tilsæt mel, så der dannes en ”melbolle”.
5. Tilsæt nu det varme boulionvand og pisk så saucen bliver cremet og ensartet. Tilsæt herefter 2 dl. aspargesvand (vandet fra dine asparges) og mælk/fløde.
6. Aspargessnitterne tilsættes.
7. Tilsæt nu kyllingen, og smag til med salt og peber. Er saucen for tynd kan du lave en jævning af mel og vand til at tykne (2 spsk. hvedemel med 1/2 dl. vand, rør det til en ensartet masse). Tilsæt lidt jævning af gangen, indtil du har den ønskede konsistens.
8. Tarteletterne varmes, og fyldet kommes i. Til sidst drysses med persille.
Tarteletter – Opskrift på høns i asparges
Den bedste opskrift på tarteletter, også kaldt høns i asparges. Det er mormor-mad og dansk mad, når det er bedst. Og det må være en af vores yndlings retter til aftensmad.
Og der er egentlig god grund til hvorfor tarteletter med fyld er en af vores aftensmadsretter med kylling. Det er nemlig super nemt at lave og kræver få ingredienser. Mange går nok med den idé om, at det er rigtig svært at lave høns i asparges, men det er det slet ikke, og der er altså bare noget tilfredsstillende over at kunne lave de klassiske danske retter. Hvis du vil prøve kræfter med en anden dansk klassiker, så har vi også en opskrift på karbonader/krebinetter med stuvede ærter og gulerødder. Det er altså også god dansk mad.
LÆS OGSÅ: Stegt flæsk med persillesauce
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hello..I’m Danish but live in Australia. I grew up in a Danish home so I love the old style Danish recipes so much.Thank you for putting these recipes up for us….enjoying your page.
Hej mummum.
Havde problemer med at få sovsen tyk nok og måtte bruge flere omgange jævner, da en ikke var nok.
Har i en idé om, hvad der kan være gået galt?
Hej Christina,
SKiftede du nogle af ingredienserne ud? og lod du den koge ordentligt op? Den tykner jo først, når den har fået et godt opkog.
Kh
Nej jeg brugte de samme ingredienser som i opskriften. Og lod den også koge lidt tid, men den var ret tynd.
Jeg må gøre et forsøg mere en anden dag.
Tak.
Hej igen,
Vi har ingen problemer med den normalt, men vi får den lige testet igennem igen 🙂
Kh