Tilmeld nyhedsbrev

Tarteletter – Opskrift på høns i asparges

Tarteletter – Opskrift på høns i asparges

Tarteletter – Opskrift på høns i asparges

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på tarteletter med kylling. Høns i asparges kaldes retten også og det er en af de danske retter, som vi er størst fan af. Der er bare ikke noget som slår sådan en varm tartelet med hønsekødsfyld.

Ingrediensliste

  • 500 g. kyllingebryst
  • Salt/peber
  • 1 ds. aspargessnitter
  • 3 dl. vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1,5 dl. mælk
  • 30 g. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 10 stk. tarteletter
  • Friskhakket persille

Fremgangsmåde

1. Rens kyllingebryst og kog dem i 20-25 minutter (alt efter tykkelse).
2. Skær kyllingebrystene i tern og lad dem ligge i en skål.
3. Opløs boulionterning i 3 dl. kogende vand.
4. Opvarm smør i en gryde og tilsæt mel, så der dannes en ”melbolle”.
5. Tilsæt nu det varme boulionvand og pisk så saucen bliver cremet og ensartet. Tilsæt herefter 2 dl. aspargesvand (vandet fra dine asparges) og mælk/fløde.
6. Aspargessnitterne tilsættes.
7. Tilsæt nu kyllingen, og smag til med salt og peber. Er saucen for tynd kan du lave en jævning af mel og vand til at tykne (2 spsk. hvedemel med 1/2 dl. vand, rør det til en ensartet masse). Tilsæt lidt jævning af gangen, indtil du har den ønskede konsistens.
8. Tarteletterne varmes, og fyldet kommes i. Til sidst drysses med persille.

Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på tarteletter, også kaldt høns i asparges. Det er mormor-mad og dansk mad, når det er bedst og det må være en af vores yndlings retter til aftensmad.

Og der er egentlig god grund til hvorfor tarteletter med fyld er en af vores aftensmadsretter med kylling. Det er nemlig super nemt at lave og kræver få ingredienser. Mange går nok med den idé om, at det er rigtig svært at lave høns i asparges, men det er det slet ikke, og der er altså bare noget tilfredsstillende over at kunne lave de klassiske danske retter. Hvis du vil prøve kræfter med en anden dansk klassiker, så har vi også en opskrift på karbonader/krebinetter med stuvede ærter og gulerødder. Det er altså også god dansk mad.

Skriv en kommentar