TUC kage - Sommerkage med marcipan og friske bær
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Opskrift på den berømte Tuckage med marcipan og friske bær eller frugt, som kan laves i enten springform eller bradepande. Den ultimative sommerkage, som kan laves i god tid og som uden tvivl vil falde i god jord ved dine gæster.
Ingrediensliste
-
Kage
- 100 g. TUC kiks
- 110 g. marcipan
- 40 g. mørk chokolade
- 50 g. mandler
- 3 stk. æggehvider
- 200 g. flormelis
- 1 tsk. eddike
-
Creme
- 250 g. mascarpone
- 1,5 dl. piskefløde
- 2 tsk. vaniljesukker
- 40 g. flormelis
-
Andet
- jordbær
- hindbær
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft (200 grader alm. ovn).
2. Knus TUC kiks. Hak marcipan, chokolade og mandler meget fint. Evt. kan det hele hakkes i en foodprocessor.
3. Pisk æggehvider helt stive med flormelis og eddike. Det skal være så stivt, at man kan vende skålen på hovedet uden at det ryger ud.
4. Vend herefter TUC kiks, marcipan, chokolade og mandler rundt i marengsen, indtil du har en ensartet masse.
5. Beklæd bunden af en springform (21 cm) med bagepapir. Smør kanterne med smør eller margarine. Hæld dejen over i formen.
6. Bag bunden i ca. 25-30 min.
7. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af. Hvis den først skal bruges dagen efter, så pak den godt ind i husholdningsfilm eller en stor plastikpose og lad den stå på køkkenbordet.
8. Rør cremen sammen ved at tilsætte alle ingredienserne i en skål. Pisk med en elpisker indtil du har en tyk og ensartet creme.
9. Fordel cremen på bunden.
10. Pynt med jordbær, hindbær og evt. frisk citronmelisse.
11. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
TUC kage – Sommerkage med marcipan og friske bær
En lækker og nem opskrift på den kendte Tuc kage med marcipan, chokolade og en lækker creme. Pynt med friske bær og så har du en herlig sommerdessert. Tuckage er en kage, som vi har kendt hele livet. Vores mødre bagte den altid om sommeren, når der blev holdt familiefester.
Vi plejede at kalde den for Tuc Tuc kage og vi havde faktisk glemt fuldstændig alt om kagen, men nu fik vi lyst til at genskabe den med lidt ændringer, og det er jo bare en skøn og nem sommerkage med frugt. Det gode ved den er også, at hvis man skal servere den for mange gæster eller mennesker, så kan den sagtens laves i en bradepande, så man nemt kan gange opskriften op.
Selve bunden kan også laves dagen før eller ugen før og fryses ned. Så det er også en kage, som kan bages i god tid eller dagen før. Hvis du har lyst til at prøve andre sommerkager, som også kan laves i god tid, så har vi også opskriften på verdens bedste og nemmeste jordbærtærte.
LÆS OGSÅ: Fuglereder af marengs med fløde og bær
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Kan ikke få æggehvider/flormelis og eddike pisket stiv?
For i opskriften står der at de 3 ting skal blandes sammen?
Hvad gør jeg?
Hej,
Hvor længe har du pisket? Og har du husket kun at tilføje 1 TSK eddike 🙂
Kh