Vegetarlasagne – Den absolut bedste

vegetarlasagne

Vegetarlasagne – Den absolut bedste

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og smagfuld opskrift på den bedste opskrift på vegetarlasagne. Den er toppet med en vegetarisk bechamelsauce, som er lavet på havredrik. Det er en vinder, hvis du mangler inspiration og opskrifter til vegetarisk aftensmad.

Ingrediensliste

  • Lasagne

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 180 g. gulerødder
  • 120 g. kartofler
  • 250 g. champignon
  • 1 rød peberfrugt
  • 1,5 spsk. tomatpure
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. oregano
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl. røde linser
  • 2 dl. vand
  • 2 ds. hakkede tomater
  • salt/peber
  • 15 lasagneplader
  • Hvid sauce

  • 3,5 spsk. majsstivelse
  • 7 dl. havremælk
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl løg og hvidløg.
  2. Rens kartofler, gulerødder og champignon.
  3. Hak løg, hvidløg, kartofler, gulerødder og champignon i små stykker. Du kan også køre det hele i en foodprocessor, så går det hurtigt.
  4. I en stor gryde varmes 2-3 spsk. olie op.
  5. Tilsæt grøntsagerne og lad det hele sautere 5 minutter.
  6. Tilsæt herefter alle krydderierne og tomatpure. Vend det hele godt rundt.
  7. Tilsæt herefter røde linser, vand, bouillonterning og hakkede tomater fra dåse.
  8. Lad det hele simre ved middelhøj varme i 20-30 minutter, indtil det hele er tyknet til en tyk bolognese. Smag til sidst til med salt/peber.

Samling 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Smør et ildfast fad (40 x 18 cm) med lidt olivenolie.
  3. Start først med et tyndt lag af din røde sauce, herefter et lag af den hvidesauce. Fordel herefter lasagneplader ovenpå. Sådan fortsætter du. Vi endte med at lave 3 lag af lasagneplader.
  4. Du kan evt. drysse vegansk ost på toppen.
  5. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 min. indtil lasagnepladerne er møre.
  6. Tag fadet ud af ovnen og lad det stå og trække i 3-5 min.
  7. Server med det samme.

Hvid sauce

  1. Imens “kødsaucen” simrer, så laves den hvide sauce. I en gryde hældes havremælk i (vi har haft gode resultater med havremælk og rismælk, men du kan helt sikkert også bruge mandelmælk eller usødet soyamælk). Herefter tilsættes muskatnød, lidt salt og peber. Majsstivelse opløses i 4 spsk. vand, hvor det røres godt ud, så der ingen klumper er.
  2. Hæld majsstivelsen ned i havremælken og tænd for middel varme. Røres, indtil saucen tykner. Smag til med salt og peber og tag af blusset.

Bedøm denne ret

Vegetarlasagne – Den absolut bedste

Vi elsker den her vegetarlasagne. Vi tager gerne en dag om ugen med vegetarretter, det hjælper miljøet og så sparer man lidt penge. Mange danskere har den indstilling, at man ikke kan blive mæt af vegetaropskrifter og at kroppen skal have kød for at få proteiner. Det er nødvendigvis ikke rigtigt, da disse proteiner sagtens kan fås fra grøntsager som bønner og linser. Vegetar og vegetarisk mad behøves slet ikke være kedeligt. Ofte synes vi faktisk, at det smager af meget mere, når man ikke bygger måltidet op omkring kødet. Så er man nemlig tvunget til at lave nogle andre smagssammensætninger.

Denne opskrift på vegetarlasagne er virkelig nem og sund aftensmad med italienske undertoner. Den er lavet med røde linser og en masse grøntsager. Oven i købet har den også en vegansk bechamelsauce lavet på plantemælk, som lige fuldender retten.

Det her er en af vores absolut yndlings vegetar retter og vi plejer faktisk at lave dobbelt portion og så fryse den ned i portioner. Det er nemlig mega godt at have med på madpakken eller til en dag, hvor man kun skal lave aftensmad til en.

LÆS OGSÅ: Vegetarfrikadeller lavet på røde linser

vegetarlasagne vegetarlasagne

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag