Chokoladekage med rabarberskum

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 15 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

En god og nem opskrift på chokoladekage med rabarberskum og friske bær. En rigtig god og nem sommerkage, som smager helt forrygende!

Ingrediensliste

  • Chokoladekage

  • 135 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 60 g. mælk
  • 1 stk. æg
  • 30 g. bagekakao
  • 115 g. vand
  • 120 g. smør
  • Rabarberkompot

  • 340 g. rabarber
  • 170 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 dl. vand
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Til pynt

  • 300 g. bær

Fremgangsmåde

Chokoladekage

  1. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
  2. I en anden skål blandes mælk og æg sammen.
  3. I en lille gryde vejes vand, kakaopulver og smør af i. Sæt det over varmen og lad det hele smelte smelte sammen til en ensartet masse. Lad det få et lille opkog.
  4. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  5. Vend kakaoblandingen sammen med melblandingen.
  6. Rør til sidst æggeblandingen i.
  7. Smør en form på ca. 22 x 22 cm. eller en springform med 22 cm. i diameter. Du kan også beklæde den med bagepapir.
  8. Hæld dejen over i formen.
  9. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
  10. Tag kagen ud og lad den køle af.

Rabarberkompot

  1. Kog rabarber med sukker, vand og vaniljesukker. Lad det koge op i ca. 20 minutter, indtil du har en fast kompot. Tag gryden af blusset og hæld din kompot over i en skål. Lad den køle helt af.
  2. Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend rabarberkompotten i.
  3. Fordel din rabarberskum udover din chokoladekage. Hvis kagen er lidt ujævn, så kan du evt. skære den til inden.
  4. Fordel til sidst bær på toppen.
  5. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladekage med rabarberskum

En lækker og nem opskrift på en skøn chokoladekage med rabarber. En saftig chokoladekage, som er toppet med flødeskum rørt op med rabarberkompot = rabarberskum. Rabarberskum giver en perfekt balance til den ellers søde kage. Pynt den af med friske bær og du har en alletiders sommerkage!

Det er en virkelig lækker kage, som samtidig er super nem at lave. Vi elsker at lave de her former for skum i stedet for eksempelvis mousse. Den kræver nemlig ingen husblas og vi vil næsten mene, at den er idiotsikker. Du får den lækreste rabarberskum, som komplimenterer den søde chokoladekage helt perfekt.

LÆS OGSÅ: Rabarberlagkage

Chokoladekage med rabarberskum

Chokoladekage med rabarber

Det er virkelig en super nem kage med rabarber. Og nu hvor rabarber er i sæson, så er det en perfekt og oplagt mulighed for at få dem brugt. I stedet for en chokoladekage, så kan du også lave en vaniljekage. Det vil også være super lækkert.

Chokoladekage med rabarberskum Chokoladekage med rabarberskum

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Jeg elsker jeres opskrifter. Jeg har en af jeres bøger. Jeg må sige at jeres hjemmeside er FYLDT med reklamer, som virkelig bliver enormt upraktisk ift. at scrolle op og ned for hhv. ingredienserne og fremgangsmåden.
    Jeg ved ikke om det er noget I kan gøre noget ved, men øv hvor er det blevet træls, at det er så hæmmende.

    1. Hej Andrea,

      Tak for din feedback. Vi tager det til os og skal nok lige tage alle reklamerne til efterretning. Desværre er de en ret vigtig del af vores indtægt ift. at vi kan producere den mængde indhold,som vi gør. Hvis du er meget træt af reklamerne, så kan man købe medlemskab til vores app. Den koster 19 kr. om måneden og er helt reklamefri 🙂

      Kh

Skriv en kommentar