Foccacia med hvidløgssmør Foccacia med hvidløgssmør Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 24 timer Samlet tid 24 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på et nemt og svampet foccacia med hvidløgssmør og persille. Et hjemmelavet foccaciabrød kan bruges som tilbehør og til sandwich. Ingrediensliste Brød 400 ml. vand 25 g. gær 1 spsk. honning 6 spsk. olivenolie 2 tsk. salt 500 g. hvedemel Hvidløgs- og persillesmør 100 g. smør 4 fed hvidløg 1 bundt frisk persille salt/peber Fremgangsmåde Opløs gær i lunkent vand i en røreskål. Tilsæt olivenolie, honning og salt og rør sammen. Tilføj hvedemel og ælt godt sammen. Dejen skal være meget klistret. Lad det hæve ved stuetemperatur med klæde over i 10 minutter. Kom olivenolie på hænderne og fold dejen over sig selv. Lad det hæve i yderligere 10 minutter og lav samme øvelse med foldning. Derefter stilles dejen på køl og skal hæve 12-24 timer. Find en bradepande på 25×30 cm og smør den med olivenolie. Kom derefter et stykke bagepapir i og smør igen godt med olivenolie. Tag dejen ud og hæld den i bradepanden. Kom godt med olie på hænderne og træk den ene ende over dejen på begge kanter. Vend derefter dejen helt. Dejen skal igen hæve ved stuetemperatur med et klæde over sig. Lad det hæve i 2 timer. Smelt smør. Bland sammen med hakket persille, presset hvidløg, salt og peber. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Når dejen har hævet færdig fordeles hvidløgssmør på toppen af dejen og herefter bruges fingrene til at lave små huller i dejen. Bag brødet i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Tag herefter brødet ud og lad det afkøle, inden det skæres ud. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på foccacia med hvidløgssmør Et svampet og nemt foccacia med hvidløgssmør og frisk persille. Et foccaciabrød er ét af de bedste madbrød, hvis du spørger os. Det kan bruges som tilbehør til tapas, til aftensmaden, til grillmaden eller som brød i en sandwich. Har du prøvet at lave en foccaciasandwich? Sådan nogle laver de så mange steder i blandt andet Italien og det smager helt fantastisk. Saftigt og svampet brød, som deles på midten og fyldes med lækre skinker, smørelse og ost. Dét bliver ikke bedre end det! Heldigvis er det nemt at bage et foccacia selv. Den her udgave er lavet med hjemmelavet hvidløgssmør med persille. Det er et brød, som kræver ganske få ingredienser, men i stedet blot en portion tålmodighed, da det skal hæve natten over. Sådan får man det bedste brød, som har masser af smag i sig. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på foccaciabrød her Foccaciabrød med hvidløgssmør Foccaciabrød kan laves i mange varianter. Man kan lave det helt almindeligt med en god olivenolie eller man kan give det ekstra smag med hvidløgssmør som her. Når man bager foccaciabrød med hvidløgssmør og frisk persille, så er det en smagseksplosion i sig selv. Det er sådan et brød, som man bare kan blive ved med at spise af og som vores gæster altid elsker, når vi laver. Det egner sig også godt som tilbehør til tapas. Skær det ud små firkanter og server evt. med pisket smør, almindeligt smør eller lidt god olivenolie og balsamico blandet sammen. Det smager helt fantastisk og er så god sommermad. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hej med Jer, Det lyder simpelthen så lækkert, men jeg er ret ny ud i brødbagning – og jeg tror altså ikke helt, at jeg forstår den del med at “trække de ene del over dejen på begge kanter”. Reel’en på Jeres insta viser det desværre heller ikke helt. Måske er jeg bare en tåbe, men kan det på nogen måde forklares på en mere idiotsikker måde?😅 Kh nybegynderen Svar
Hej Josefine, Det er faktisk bare at folde dejen over sig selv. Man kan ikke rigtig gøre det forkert 🙂 Ryk lidt ud i den og læg så det over dejen. Det er lidt svært at forklare – men som sagt, kan du ikke gøre det forkert 🙂 Kh Svar
Hej Dorthe Hvor meget olivenolie skal der på før man bager det? Der står at der skal 6 dl i dejen, men ikke hvor meget der skal ovenpå til sidst. Mange hilsner Mona Svar
Hej. Jeg forstår ikke hvorfor der skal olivenolie under bagepapiret, hvad skal det gøre godt for? Når der også skal olie ovenpå papiret. Mvh Louise Svar
Hej, jeg undrede mig over hvorfor man folder dejen (er også ny i brødbagning) Og alt den olivenolie der kommer på bagepapir og hænderne når man håndtere dejen, er det for ag den ikke klistre? Svar
Hej, Du kan se teknikken her: https://www.youtube.com/shorts/cGMhZDVGck0 Olivenolien er med til at den ikke klistrer, men det giver også smag og saft til brødet. Kh Svar