Chokoladekage med kaffecreme og Daim Chokoladekage med kaffecreme og Daim Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 9 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 50 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på chokoladekage med cremet kaffecreme og hakket Daim. En nem bradepandekage, som er nem at lave. Ingrediensliste Chokoladekage 100 g. smør 200 g. sukker 40 g. bagekakao 2 tsk. vaniljesukker 1 stk. æg 1 tsk. natron 2,5 dl. kærnemælk 130 g. hvedemel Topping 150 g. smør 100 g. flormelis 2 tsk. vaniljesukker 4 spsk. færdiglavet kaffe 50 g. Daim Fremgangsmåde Kage Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Smelt smør og lad det køle af. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser og rør/pisk indtil der ingen klumper er. Hæld dejen i en smurt form (20 x 20 cm). Bag i midten af ovnen i ca. 25-35 minutter. Hold øje med den efter 20 minutter. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt. Lad kagen afkøle helt. Frosting Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Pisk smør med flormelis, vaniljesukker og færdiglavet kaffe med en elpisker til du har en ensartet og luftig creme uden klumper. Fordel cremen udover den afkølede kage. Hak Daim groft. Fordel Daim oven på kagen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Chokoladekage med kaffecreme og Daim En nem og lækker opskrift på en svampet chokoladekage med kaffecreme og hakket Daim på toppen. En helt igennem fantastisk kage, som har den perfekte balance mellem den tunge chokoladekage, den luftige kaffecreme og den sprøde Daim på toppen. Hvis du er til kager med kaffe, så er denne lige noget for dig. Den er perfekt som eftermiddagskage eller som en nem bradepandekage, som du kan tage med på arbejde eller i skole. Hvis du ikke er til kaffe, så kan du også sagtens udelade det og evt. i stedet lave en chokoladeglasur eller en helt almindelig glasur. Men top meget gerne med Daim. Det smager nemlig super skønt til chokoladekagen! LÆS OGSÅ: Chokoladekage med Oreo Nem chokoladekage med kærnemælk Vi har bagt chokoladekagen med kærnemælk, da det giver en utrolig lækker konsistens. Du kan dog sagtens bytte kærnemælk ud med et andet surmælksprodukt. Du kan også bruge almindelig mælk, hvor du så lige tilsætter lidt citronsaft. Så får du nemlig samme effekt, som man får med kærnemælk. Kan jeg tilsætte hakket chokolade til dejen? Jep, hvis du gerne vil have en chokoladekage, som er endnu mere intens, så tilføj gerne hakket chokolade til selve dejen. Så får du en vaskeægte chokoladebombe. Kan jeg lave den dagen før? Jep, du kan sagtens lave den dagen før. Hvis du også smører den med creme dagen før, så skal den opbevares på køl, da der er smør i cremen. Hvis du venter med cremen, så ville vi opbevare kagen ude ved stuetemperatur. Pak den godt ned i husholdningsfilm eller i en stor plastikpose. Kan jeg lave kagen i en stor bradepande? Jep, det kan du sagtens. Vi vil i så fald gange opskriften med 3. Den form vi har brugt er 20×20 cm. Den størrelse bruger vi igen og igen, da den er så god, hvis du skal servere kage til 6-8 personer. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej ? Jeg vil lige starte med, at sige tak for de super lækre opskrifter! Jeg kan se i opskriften at det er en 17 x 17 form, jeg ville gerne lave den i en bradepande. Men kan ikke lige gennemskue hvordan opskriften så vil blive, kan i hjælpe mig? Svar
Hej, Dejligt opskrifterne kan bruges! Jamen i forhold til bradepande, så kommer det helt an på hvor stor din bradepande er? 🙂 Kh Svar
Lækker kage, som er nem at bage. Jeg har dog store problemer med kaffecremen som på nu 3. forsøg konstant skiller og bliver helt grynet. Nogen idé om hvad i alverden jeg gør forkert? Vh Svar
Mega lækker kage, jeg har efterhånden bagt den mange gange. Jeg synes dog ofte den falder sammen på midten, er det normalt eller har I evt. nogle tips til at få den til at holde formen? 😅 Svar
Jeg laver den i en alm. bradepande hvor man kan tilføje et låg, ca. 24,5 x 36,5, og så laver jeg doble portion. Jeg tror ovnen er en 2-3 år gammel 🙂 Svar
Hej, Åh, så tror jeg det er fordi, at der kommer for meget dej i kontra hvor stor formen er. Jeg ville nok bare gange med 1,5 i den størrelse form 🙂 Ellers kan det også hjælpe at skrue 10 grader ned for ovnen. Nyere ovne er bare ofte kraftigere og varmer lidt bedre end ældre ovne. Kh Svar
Hej, Når i skriver “færdiglavet kaffe”, mener i så instant coffee pulver eller flydende, brygget filterkaffe? VH En nybegynder 🙂 Svar
Hej, Enten instant pulver rørt op i kogende vand eller brygget filterkaffe. Det er ligemeget hvilken slags 😀 Kh Svar
Er jeg den eneste hvor kagen skal have meget længere end der står på opskriften. Min kage har snart fået 40+ min og den er endnu ikke tæt på at være færdig 😬 Svar