Vikingegryde med kylling Vikingegryde med kylling Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på den klassiske vikingegryde med kyllingefilet og pølser. Det er nem og billig aftensmad og det er en af de opskrifter, som vi vender tilbage til igen og igen. Selvom vi ofte kun er 2 til aftensmad, så laver vi ofte dobbelt portion, da vi så fryser resterne ned. Så kan de tages op og bruges som madpakke eller til en aften, hvor man kun er 1 til aftensmad. Ingrediensliste Kartoffelmos 750 g. kartoffel 1,5 dl. mælk 3 spsk. smør salt/peber Vikingegryde 450 g. kyllingebryst 100 g. cocktailpølser 1 stk. løg 1 stk. rød peberfrugt 200 g. champignon 3 fed hvidløg 125 g. bacon i skiver 3 spsk. smør 3 spsk. hvedemel 5 dl. vand 1 stk. hønsebouillonterning 2 tsk. paprika 1 spsk. tomatpure 1 spsk. ketchup 1,25 dl. madlavningsfløde Fremgangsmåde Kartoffelmos Kog kartofler i godt saltet vand. Når de er møre, så hældes vandet fra. Tilsæt smør og mælk. Mos kartoflerne godt, evt. med en kartoffelmoser. Smag til med salt og peber. Vikingegryde Skær løg, peberfrugt og champignon i grove stykker. Hak hvidløg fint. Rens kylling og skær i tern eller strimler. Skær pølser i mindre stykker. I en gryde tilsættes lidt fedtstof. Herefter tilsættes løg, peberfrugt, champignon og hvidløg. Steg det godt. Herefter hældes det over på en tallerken/i en skål. Sæt gryden tilbage på blusset. Tilsæt en smule fedtstof. Steg kylling og pølser, indtil det har fået farve. Hæld også det over i skålen med dine stegte grøntsager. Smelt 3 spsk. smør i gryden. Tag gryden af blusset. Pisk 3 spsk. hvedemel i smørret, så du får en “smørbolle”. Tilsæt 1 dl. vand og rør det godt ud. Sæt herefter gryden tilbage på blusset. Tilsæt 1 dl. vand af gangen og rør det godt ud. Når alt vand er tilsat, så tilsættes 1 hønsebouillonterning, som røres godt ud. Tilsæt også paprika, tomatpure, ketchup og madlavningsfløde. Smag til med salt og peber. Til sidst hældes de stegte grøntsager og kød over i sovsen og det hele varmes godt op. Server sammen med kartoffelmos og evt. stegt bacon (Bacon kan også steges sammen med kødet og tilsættes i sovsen). Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på vikingegryde med kylling En nem og lækker opskrift på vikingegryde med kylling. Vikingegryden er en sjov ret, for hvor er den egentlig opstået fra? Men om ikke andet, så er vikingegryde altså en normal spise til aftensmad i dag og vi har da også lavet den mange gange efterhånden. Det er en opskrift, hvor der er plads til at man kan eksperimentere og putte de ting i, som man har lyst til. I stedet for pølser, så kan man putte bacon i og i stedet for kylling, så kan man bruge oksekødsstrimler eller mørbrad. LÆS OGSÅ: Burger med crispy chicken Gryderet med kylling Gryderetter er vi generelt fan af, især om vinteren og gerne med en stor omgang kartoffelmos til. Det ligger dejlig tungt i maven og indlægger en ufrivilligt til en tur på sofaen efter. Men det er jo det, der er så skønt ved en gryderet. Man spiser og spiser, selvom man egentlig er mæt, men det smager så godt, at man altid lige er nødt til at skal have den sidste portion. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.