Koldhævede valnøddeboller Koldhævede valnøddeboller Opskrift til 122436 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 9 timer Samlet tid 9 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på lækre, grove og sunde koldhævede valnøddeboller. De er perfekte på morgenbordet som morgenboller eller brunchboller, men de egner sig også som madpakkeboller. Hvis de skal serveres for børn, så ville vi måske kun putte halvt så mange nødder i, da valnødder kan være lidt bitre i smagen, hvilket de fleste børn ikke er vilde med. Ingrediensliste 5 dl. vand 15 g. gær 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 1,5 tsk. salt 1 spsk. sukker 130 g. valnødder 200 g. rugmel 360 g. hvedemel Til pensling 1 stk. æg Fremgangsmåde Dagen inden Rør gær ud i fingervarmt vand. Tilsæt salt, sukker, olie, hvedemel og rugmel. Rør det sammen. Hak valnøddernødder groft og tilsæt dem til dejen. Ælt dejen godt sammen. Gerne i 5-10 minutter på maskine. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over eller minimum 8-9 timer. Dagen efter Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i ca. 12 stykker. Placer på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 8-15 min. alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter. Når man banker på dem og de lyder hule, så de er færdige. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på koldhævede valnøddeboller Opskrift på lækre, koldhævede valnøddeboller med store valnøddekerner. De er bare super gode som morgenboller. Da det er en koldhævet dej, så skal den blot røres sammen aftenen inden og bages om morgenen. Vi elsker at lave brød og boller ud af koldthævet dej. Det er nemt og samtidig giver lækkert og smagfuldt bagværk. På samme tid undgår man klistrede dejfingre og dej på bordet, da men på intet tidspunkt har hænderne nede i dejen. LÆS OGSÅ: Tebirkes Boller med valnødder De her boller med valnødder er super lækre. De får god smag fra valnødderne og så er de samtidig grove, så de mætter godt. Du kan dog sagtens bytte rugmel ud med en anden melsort, hvis det er. Eksempelvis kan du erstatte rugmel med grahamsmel, speltmel, hvid hvede (som er fuldkornsmel) eller fuldkornsmel. Brug dog ikke mere groft mel end den mængde der er angivet i rugmel. Ellers kan du risikere at få nogle rigtig tunge og klæge boller, hvilket ikke er lækkert. Kan bollerne fryses? Da vi kun bor 2 personer hjemme hos os, så er det sjældent at vi får spist alle bollerne og vi synes også, at det er en skam at lave en halv portion. Derfor plejer vi at fryse dem ned, som vi ikke får spist. De tages så løbende op og så bruges de som madpakkeboller med pålæg i, som vi har med i skole. De mætter nemlig meget, så de er perfekte som skoleboller. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.