Koldhævede boller

Koldhævede boller er de nemmeste morgenboller nogensinde. Når man koldhæver, så lader man dejen hæve i minimum 8-10 timer på køl. Oftest lader man dejen hæve natten over, så man kan bage friske morgenbolle om morgenen og ikke behøves at stå op tidligt for at røre en dej sammen. Vi har samlet vores bedste opskrifter på koldhævede boller lige her. Det er nemme koldhævede boller. Nogle med kerner, nogle der er grove og nogle der er bløde og nogle der er sprøde.

De bedste koldhævede boller

Vi har uden tvivl opskriften på de bedste koldhævede boller. Vi har også en masse du kan vælge i mellem alt efter om du er til en grov variant eller en blød og let bolle.

Kan min dej til koldhævede boller hæve for længe?

Ja, det kan den godt. Vi plejer at sige, at en koldhævet dej kan holde sig på køl i 2-3 dage. Herefter dur den ikke mere og så skal du smide den ud. Det betyder også, at du sagtens kan lave en dej til hele weekeden og både bage friske boller om lørdagen og igen om søndagen.

Kan jeg fryse koldhævede boller?

Ja, du kan sagtens fryse dine koldhævede boller. Koldhævede boller er ikke så meget anderledes end almindelige boller, som også sagtens kan fryses.

Mine koldhævede boller bliver flade, hvad gør jeg forkert?

Hvis dine boller bliver flade, så er det sandsynligvis fordi du ikke har nok mel i dejen. En koldhævet dej skal være klistret men stadig fast.

Skal mine koldhævede boller hæve ved stuetemperatur inden de bages?

Vi sæter dejen på bageplade med to skeer. Imens ovnen varmer op, så lader vi bollerne hæve, men det er ikke nødvendigt. Du kan sagtens bage dem direkte fra køleskabet.