Sommerkartoffelsalat Sommerkartoffelsalat Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en cremet sommerkartoffelsalat med friske asparges, radiser og en hjemmelavet purløgsdressing. Ingrediensliste 700 g. kartoffel 250 g. creme fraiche 3 spsk. mayonnaise 4 spsk. mælk 1 tsk. flormelis 1,5 tsk. sød sennep 1,5 tsk. løgpulver 1 spsk. hvidvinseddike 0,5 stk. løg 0,5 bundt purløg 1 bundt friske asparges 0,5 bundt radiser Fremgangsmåde Kog kartofler til de er møre. Dræn og sæt til afkøling. I en skål piskes creme fraiche, mayonnaise, mælk, flormelis, sennep, løgpulver (løggranulat) og hvidvinseddike. Pisk det godt sammen. Løg skrælles og hakkes fint. Purløg skylles og hakkes fint. Vend både løg og purløg i dressingen. Smag til med salt og peber. Lad gerne dressingen trække et par timer i køleskabet. Når kartoflerne er kolde, så skæres de i mindre stykker. Knæk enderne af asparges. Kog en gryde med vand. Tilsæt de friske asparges til vandet, når det koger. Tag herefter gryden af varmen. Lad asparges være i det varme vand i 5-6 minutter. Dræn dem herefter for vand. Skær radiser i skiver. Vend kartofler i dressingen. Vend også asparges og radiser i (gem evt. lidt til pynt). Anret kartoffelsalaten i en skål. Pynt med asparges, radiser og evt. lidt mere hakket purløg. Server din kartoffelsalat med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sommerkartoffelsalat Lav den lækreste sommerkartoffelsalat med denne nemme opskrift. En kold kartoffelsalat med kartofler, asparges, radiser og frisk purløg. Det hele er vendt i en cremet, hjemmelavet dressing. Det er faktisk slet ikke svært at lave en kartoffelsalat selv! Det er i hvert fald sjældent, at vi køber en færdiglavet, da det næsten ikke kan betale sig. Server den lækre sommerkartoffelsalat med en omgang frikadeller, en tomatsalat og et luksus hvidløgsbrød. Så har du altså både en lækker og billig sommermenu, som vil falde i god jord hos de fleste. LÆS OGSÅ: Cremet pastasalat med karry og bacon Kartoffelsalat med asparges og radiser Vi elsker at tilføje lidt grønt til vores kartoffelsalat. Vi har i denne tilføjet asparges og radiser, men du kan også sagtens tilføje ærter, bønner eller andre grøntsager. Vælg helst nogle grøntsager, som ikke indeholder for meget vand. Derfor bør du undgå at bruge agurk og tomat i selve salaten, da det godt kan væde meget. Hjemmelavet kold kartoffelsalat Det er som sagt slet ikke svært at lave en kold kartoffelsalat. Den her dressing vi har brugt i denne er en simpel én med frisk purløg og løg. Udelad endelig ikke den friske purløg, da det giver så god smag. Du kan dog godt erstatte med andre friske krydderurter som frisk dild eller persille. Vi elsker blot at bruge friske krydderurter, da det tilføjer så meget smag til retterne. Vi håber, at du vil prøve kræfter med en hjemmelavet kartoffelsalat! Det er bare så godt som tilbehør en sommeraften. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.